Dan Barna îl acuză pe Florin Cîțu că a dat bani tuturor primărilor, mai puțin celor USR

Dan Barna îl acuză pe Florin Cîțu că a dat bani tuturor primărilor, mai puțin celor USR

Fostul vicepremier Dan Barna îl acuză pe Florin Cîțu de o răzbunare pentru că a fost demis prin moțiune de cenzură. Deputatul USR a scris joi, pe Facebook, că din miliardul de lei, alocat de guvern din Fondul de rezervă, pentru proiectele locale, niciun leu nu a fost dat și primăriile conduse de USR.

„Nemernicia prin care Câțu a golit fondul de rezervă al Guvernului și l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puțin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare”, a scris Dan Barna pe Facebook.

El precizează că, prin această decizie a premierului, cei care suferă la final sunt sutele de mii de cetățeni care locuiesc în aceste localități.

„Să te răzbuni pe niște sute de mii de cetățenii ai României pentru că nu mai ai susținere în Parlament arată nu doar cinism ci și o nedisimulată ticăloșie”, a completat Dan Barna.

Guvernul a alocat miercuri peste un miliard de lei, din Fondul de rezervă, pentru proiectele locale, banii ajungând la 2.756 de administrații locale din România, poitriv unui anunț făcut de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Din total, 2.514 comune au primit o finanțare totală de 614 milioane de lei, un număr de 194 de orașe au primit 95,5 milioane de lei, iar 123,3 milioane de lei au fost alocați pentru 48 de municipii.

O sumă de 177 de milioane de lei ajunge la consiliile județene și este destinată, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistență socială și protecție a copiilor.

Guvernul Florin Cîțu a fost demis marți în urma unei moțiunii de cenzură care a fost adoptată cu 281 de voturi de la PSD, USR și AUR.

Libertatea