Dan Barna, replică după atacul lui premierului: „Ați fi putut fi Superman, ați ales să fiți un banal Florin Cîțu”

Dan Barna, replică după atacul lui premierului: „Ați fi putut fi Superman, ați ales să fiți un banal Florin Cîțu”

După ce premierul Florin Cîțu a lansat, de la tribuna Parlamentului, un atac la foștii parteneri de guvernare, în condițiile în care USR a anunțat că votează moțiunea de cenzură depusă de PSD, a venit și replica USR. Fostul vicepremier Dan Barna îl acuză pe premier că pentru „o mână de voturi în partid” a aruncat în aer coaliția de guvernare.

„Ați fi putut fi premierul acela reformator de care țara are disperată nevoie, dar ați preferat să luați rolul de a fi frânarul programului de guvernare. Puteți fi eroul luptei cu pandemia, dar ați preferat această iresponsabilitate relaxată în care pe parcursul întregii veri le spuneți românilor că valul 4 nu ne privește pe noi. Ați sacrificat cinci stabilitatea politică ca să obțineți o mână de voturi în parcul dvs”, a transmis Dan Barna, marți de la tribuna Parlamentului.

Fostul vicepremier anunță că USR va vota azi moțiunea de cenzură și îl acuză pe premier că a distrus coaliția de guvernare care avea un uriaș capital de încredere.

„Ați avut de administrat o campanie de vaccinare, ați dat-o grav de gard și ați organizat un congres cu 5.000 de oameni, după care ați anunțat restricțiile. Ați distrus o coaliție cu capital de încredere. Ați avut totul la dispoziție, voturile și mandatul de a pune această țară pe direcția cea bună. În miercurea aceea în care ați decis să aruncați în aer stabilitatea țării, eu v-am spus că aici vom ajunge. Și da, noi ne respectăm cuvântul dat atunci. Vom vota această moțiune de cenzură. După 30 de ani de mulți Lex Luthor și Joker și zmei și spâni, chiar ați fi putut fi Superman, dar ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu”, a mai completat Dan Barna.

Premierul Florin Cîțu a lansat, de la tribuna Parlamentului, un atac la foștii parteneri de guvernare, în condițiile în care USR a anunțat că votează moțiunea de cenzură depusă de PSD.

„Astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic, este susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați foști trădați. S-au făcut frați cu PSD pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor. Le-am arătat clar. Cu mine premier guvernarea nu e un joc de copiii răsfățați”, a transmis Florin Cîțu.

Libertatea