Dan Barna: Susţin orice măsură, oricât de fermă, pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID

Dan Barna: Susţin orice măsură, oricât de fermă, pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marţi seara, nu există, din păcate, posibilitatea vaccinării obligatorii împotriva noului coronavirus, însă susţine orice măsură fermă pentru a încuraja imunizarea, informează Agerpres.

„În ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea. Adică eu chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar pentru persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea”, a declarat Dan Barna.

Vicepremierul a adăugat că noua tulpină este mult mai molipsitoare. „Dacă la vechile tulpini, cea originală şi cea britanică, dintr-o familie de 5, la cea originală se infectau una sau două persoane, la cea britanică erau trei, la aceasta, Delta, la această ultimă tulpină, se infectează 5 din 5. Deci, dacă îţi intră virusul în familie toată familia face COVID”, a punctat Dan Barna, la postul B1TV.

Nu există, şi o spun din păcate, posibilitatea vaccinări obligatorii, e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin, pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut.

Dan Barna:

Luni, 12 iulie, preşedintele francez a susţinut importanţa vaccinării şi a precizat că lucrătorii din domeniul sanitar care intră în contact cu persoane vulnerabile vor trebui să se vaccineze obligatoriu până pe 15 septembrie. În urma discursului, aproape un milion de francezi s-au programat la vaccinarea anti-COVID.

Libertatea