Dana Nălbaru, mândră de băiețelul ei. Kadri nu merge la școală, învață acasă: „La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Engleză a învățat singur”

Dana Nălbaru, mândră de băiețelul ei. Kadri nu merge la școală, învață acasă: „La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Engleză a învățat singur”

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au decis în urmă cu câțiva ani să-și retragă fata de la școală, să facă „homeschooling” (educare acasă). Au renunțat la sistemul de învățământ tradițional și în ceea ce îl privește pe băiețelul lor, în vârstă de doar 6 ani, care studiază și el acasă.

Fosta cântăreață l-a lăudat pe Kadri. Spune că la doar 6 ani a avansat mult cu toate materiile, știe deja engleză, matematică, chimie, că e mult mai avansat pentru vârsta pe care o are. „La 3 ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La 6 ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat.

Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită. Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere”, a scris pe Instagram Dana Nălbaru despre fiul ei.

Totodată, ea a mai adăugat că sistemul de învățământ tradițional nu l-ar ajuta prea mult pe băiatul ei, așa că micuțul Kadri studiază acasă. „Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă.

Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul. Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa însă nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Mă gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, a încheiat vedeta mesajul.

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur sunt căsătoriți din 2005 și au împreună 3 copii. Sofia e fata cea mare, în vârstă de 16 ani. India Roxana e fetița adoptată, are 9 ani, și Kadri e băiețelul lor. Despre micuț, vedeta a declarat în luna martie că acesta a trecut printr-o intervenție chirurgicală complicată.

Libertatea