David Popovici, după ce a înotat fabulos în finala de la Tokyo: ”Nu consider că am pierdut o medalie, ci că am câștigat locul 4!”

David Popovici, după ce a înotat fabulos în finala de la Tokyo: ”Nu consider că am pierdut o medalie, ci că am câștigat locul 4!”

Puștiul de 16 ani, considerat noua senzație a înotului românesc, a fost astăzi la doar două sutimi de prima sa medalie olimpică, la proba de 200 metri liber. ”Eu nu consider că am pierdut o medalie, ci doar că am câștigat locul 4”, a declarat David Popovici pentru corespondentul Gazetei Sporturilor la Tokyo după finală. Sportivul este încrezător că va obține un rezultat cel puțin la fel de bun și la proba de 100 metri liber la care va înota în serii tot marți.

”Ți-ai tăiat unghiile aseară, că altfel poate luai medalie?”, l-a întrebat în glumă jurnalistul GSP pe David Popovici după finala de la 200 metri liber a Jocurilor Olimpice.

”Mi le-am ros, mi le rod de când sunt mic! Poate dacă lăsam o unghie, ajungeam locul 3. Dar nu mai contează, am venit aici setat să înot cât de bine pot eu, am și reușit, nu aș putea să fiu mai fericit”, a răspuns tânărul de 16 ani, râzând și adăugând că se bucură pentru rezultatul pe care l-a obținut.

Scopul meu, inițial, nu a fost să iau o medalie, ci să câștig cât de multă experiență se poate, să pot să le arăt tuturor la ce nivel aduc crowl-ul și înotul. (…) Eu nu consider că am pierdut o medalie, ci doar că am câștigat locul 4! (…) Cred că m-am descurcat foarte bine, am reușit să fac tot ce mi-am propus.

David Popovici:

Înotătorul, care a acordat interviuri astăzi și pentru reporteri din SUA, Australia, Marea Britanie sau Brazilia, consideră că a dat totul în bazin și a dovedit ce avea de dovedit.

Acum, David este pregătit să concureze din nou, marți, în proba de 100 metri liber, favorita sa și își dorește un rezultat cel puțin la fel de bun ca la 200 metri. Proba este programată la 13:20, ora României.

„Nu am simțit niciun fel de presiune, există, dar nu o las să mă afecteze. Deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care înot, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ele. Și să devin și eu o bestie!”, a mai spus David Popovici.

Înterviul complet acordat de David Popovici corespondentului GSP la Jocurile Olimpice de la Tokyo poate fi citit aici.

Gazeta Sporturilor este singura instituție de presă, pe lângă televiziunea publică TVR, care a trimis o echipă la Jocurile Olimpice.

Libertatea