David Popovici, medalie de argint alături de ștafeta mixtă de 4×100 m liber a României

David Popovici, medalie de argint alături de ștafeta mixtă de 4×100 m liber a României

​Ştafeta mixtă de 4×100 m liber a României, din care face parte şi David Popovici, a câștigat vineri medaliile de argint în cadrul Campionatelor Mondiale de Natație pentru Juniori de la Lima (Peru), a transmis Federația Română de Natație.

David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu au încheiat cursa cu timpul de 3:30.39, câștigând astfel medaliile de argint.

David Popovici a încheiat primul în 47.23, oferind un avans de 2.23 secunde. Patrick Dinu s-a ținut tare și a menținut un avans de peste 2 secunde.

A venit rândul fetelor. Bianca Costea a avut însă o misiune extrem de dificilă în fața campioanei de la 100m liber. Nikolett Padar a înotat într-un ritm amețitor și a anulat aproape în întregime avansul ștafetei noastre. 

Rebecca Diaconescu a avut doar 0.39 secunde în fața la startul ultimului schimb. A rezistat până aproape de final, însă Dora Molnar a reușit să îi ia fața pe ultimii metri.

Aurul a fost cucerit de Ungaria (3:30.03), în timp ce Italia s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului (3:32.54).

Vlad Stancu (17 ani) a obținut  vineri a doua medalie la Mondialele de Juniori de la Lima, Peru. Bronz la 800m liber, după ce în urmă cu 2 zile cucerise și argintul în proba de 400m liber.

România a ajuns acum, în a treia zi de concurs, la 5 medalii cucerite în cadrul Campionatelor Mondiale de înot pentru juniori de la Lima, două de aur, două de argint și una de bronz.

Libertatea