De ce e bine să pui scorțișoară în pământul din ghivecele de flori. Trucul care îți salvează plantele de apartament

De ce e bine să pui scorțișoară în pământul din ghivecele de flori. Trucul care îți salvează plantele de apartament

Plantele de apartament înfrumusețează orice casă, iar îngrijirea lor poate fi o activitate foarte plăcută în timpul liber. În acest articol, te învățăm un truc pe care probabil nu-l știai, dar care ajută florile din apartament să reziste mai mult.

Dacă vrei să ai plante de apartament frumoase și rezistente, trebuie să cunoști câteva trucuri. De exemplu, știai că apa oxigentată salvează plantele care au fost udate prea mult?

În cele ce urmează, îți vom arăta un alt sfat de îngrijire a plantelor de apartament care le va ajuta să reziste mai mult.

Ce efect au scorțișoara și cojile de ouă pentru florile din ghivece?

Cu ajutorul a două ingrediente din bucătărie, poți avea flori sănătoase pentru mult timp. Iată ce trebuie să faci:

Strânge cojile de la ouă, spală-le bine de albuș și lasă-le să se usuce. Apoi mărunțește-le la blender și folosește pudra plină de calciu și minerale pentru hrana plantelor.

La 200 g de pudră din coji de ouă adaugă și o linguriță de scorțișoară, care are efect antimicrobian și antimucegai, și amestecă în pământul bine săpat de la suprafața ghivecelor.

Citește pe libertateapentrufemei.ro alte sfaturi utile pentru îngrijirea plantelor.

Cum combați mucegaiul cu bicarbonat de sodiu

O altă soluție naturală pentru a salva florile atacate de mucegai o poți găsi tot în bucătărie: bicarbonat de sodiu.

Sapă pământul de la suprafața ghiveciului și îndepărtează-l ușor, fără să ajungi la rădăcini. Pregătește într-un bol pământ pentru flori peste care presară o linguriță de bicarbonat și amestecă bine. Pune acest pământ în ghiveci și tasează ușor. Bicarbonatul previne apariția mucegaiului.

Libertatea