De ce să investești într-un ghiozdan de calitate

De ce să investești într-un ghiozdan de calitate

Pentru părinți și copii, evenimentul cel mai important al toamnei este începerea școlii. Știm că alegerea rechizitelor nu este tot timpul ușoară. Cerințele școlare, alături de nevoile celui mic, sunt numeroase, iar părinții trebuie să le aibă în vedere atunci când merg la cumpărături. 

Totuși, dacă ne gândim chiar și la strictul necesar, cu siguranță, ghiozdanul este articolul esențial de pe lista cumpărăturilor pentru școală. 

Mai jos îți vom spune de ce este bine să investești într-un ghiozdan de calitate și cum îți dai seama care sunt acestea.

Ai grijă de sănătatea copilului tău

Cel mai important aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere, atunci când alegi un ghiozdan, este sănătatea pe termen lung a copilului tău. După cum știm, greutatea și dimensiunea unui ghiozdan pot afecta dezvoltarea normală a coloanei vertebrale, ducând, în timp, la o postură incorectă și la dureri de spate.

Ia în calcul timpul petrecut de copil în fiecare zi cu ghiozdanul în spate. De asemenea, gândește-te câte alte obiecte vor contribui la greutatea resimțită de spatele copilului tău: manuale, caiete, penar, apă, gustări și toate celelalte instrumente necesare scrisului și învățării.

Alege un ghiozdan de dimensiuni potrivite vârstei copilului, cu bretele reglabile, confecționat din materiale ușoare, dar calitative. Pentru o fixare cât mai bună, există și variante de ghiozdane care au o curea transversală.

Alege materiale de calitate pentru o investiție pe termen lung

Un ghiozdan de calitate este realizat cu atenție la detalii, din materiale calitative și rezistente la uzură. Alege, astfel, un ghiozdan ergonomic, impermeabil, cu suficiente spații de depozitare și care să permită circularea aerului. 

Este bine ca bretelele să fie ajustabile și căptușite cu material care împiedică transpirația. Astfel, copilul nu va fi incomodat, iar drumurile către și dinspre școală vor fi plăcute. Interiorul ghiozdanului trebuie să fie încăpător, dar și aerisit, iar materialele folosite să fie ușor de curățat și dezinfectat.

Greutatea totală a ghiozdanului nu trebuie să depășească 10-15% din greutatea copilului, dar multe rechizite sunt necesare și nu se poate renunța la ele. Astfel, un ghiozdan confecționat din materiale ușoare, dar rezistente, este soluția cea mai sigură.

Atenție și la calitatea accesoriilor sau a fermoarelor! Deși toate aceste elemente contribuie la prețul final al ghiozdanului, pe termen lung se va vedea diferența între un ghiozdan de calitate și altul mai ieftin.

Alege ținând cont de fericirea celui mic

Copiii nu vor sta pe gânduri prea mult timp dacă îi lași să își aleagă singuri articolul preferat. Modelele jucăușe, culorile atrăgătoare sau filmele și desenele favorite îi vor ghida repede printre zecile de ghiozdane din magazine. 

Cu toate acestea, modelul cel mai frumos nu este neapărat și calitativ, astfel încât trebuie să existe o balanță între ceea ce își dorește copilul și ce are nevoie cu adevărat.

Desigur, bucuria celui mic este cea mai importantă pentru părinți, însă un parcurs armonios de-a lungul anilor de școală și un spate drept și sănătos sunt aspecte care contribuie la fericirea pe termen lung.

Sursa foto: shutterstock.com

Libertatea