Defecțiune la telegondola din Mamaia. Două persoane au suferit atacuri de panică

Defecțiune la telegondola din Mamaia. Două persoane au suferit atacuri de panică

Sistemul de funcționare al telegondolei din stațiunea Mamaia s-a defectat joi seară, câteva zeci de persoane au rămas blocate în cabine, iar două dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit atacuri de panică, potrivit Digi 24.

Defecțiunea s-a produs la sistemul de rulare al telegondolei, astfel că a fost acționat sistemul de siguranță, adică instalația funcționează mai încet, a explicat Cristian Amarandei, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea pentru sursa citată.

”E o viteză de rulare de siguranță, spun specialiștii de la obiectivul respectiv, ceea ce înseamnă că permite toate operațiunile de salvare în condiții de securitate, atât pentru personalul care intervine, cât și pentru utilizatori”, a explicat Cristian Amarandei.

Echipaje de intervenție se află la punctele de urcare și coborâre ale telegondolei, iar cu persoanele aflate în cabine se comunică printr-un sistem radio.

Pe măsură ce sunt evacuați din cabine, oamenii sunt preluați și evaluați de un echipaj medical.

”Au fost identificate până în prezent, din peste 90 de persoane extrase, două cu atac de panică. (…) Unii dintre oamenii din cabină au apelat și numărul de urgență 112 și li s-a comunicat să stea liniștiți pentru că echipele de intervenție îi vor extrage din cabină”, a mai precizat șeful ISU Dobrogea, adăugând că aproximativ 15 persoane mai trebuie să fie evacuate.

Foto: Hepta

Libertatea