Denis Hanganu, declarații despre cum s-a filmat scena de bătaie din primul episod al serialului „Clanul”: „A fost o presiune enormă”

Denis Hanganu, declarații despre cum s-a filmat scena de bătaie din primul episod al serialului „Clanul”: „A fost o presiune enormă”

Din serialul „Clanul”, care e regizat de Anghel Damian, fac parte actori consacrați, precum George Mihăiță, Carmen Tănase, Șerban Pavlu și George Ivașcu, dar și actori din generația tânără, precum Denis Hanganu, Marian Olteanu, Sergiu Mircescu, Codin Maticiuc sau Theo Rose.

Încă de la primul episod, serialul a surprins prin secvențele filmate. Una dintre acestea, scena bătăii din pușcărie, a atras atenția nu doar prin duritate, dar și prin modul de filmare și montare. Actorul principal, Denis Hanganu, interpretul lui Tudor Achim, care s-a aflat în centrul acțiunii menționate, a dezvăluit cum a avut loc respectiva secvență. „O să vă surprind cu informația asta și nu sunt cuvinte folosite gratuit. Scena de bătaie pe care ați văzut-o cu toții în primul episod a fost filmată, atenție, dintr-o singură dublă. Practic, scena de acțiune ce cuprinde bătaia din închisoare a fost realizată sub ghidajul lui Millo Simulov (unul dintre cei patru care semnează regia serialului „Clanul”) și filmată de Zoran Simulov (DoP).

E drept că a existat o zi de repetiție cu o săptămână înainte în care am coregrafiat schematic lupta împreună cu cascadorii, dar în ziua filmării, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg a trebuit să ne adaptăm din mers la timpii de filmare și să o facem dintr-o singură dublă”, a declarat el.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Firește că pe umerii noștri a fost o presiune enormă deoarece știam că avem o singură șansă și daca nu ieșea bine din prima, riscam ori să nu mai filmăm secvența absolut deloc, ori să nu fie inclusă în montaj. Foarte interesant era și faptul că absolut toată echipa era adunată în spatele camerelor și urmăreau cu toții scena cu sufletul la gură, iar asta cred că a ajutat fiindcă le-am simțit energia pozitivă.

În ceea ce privește partea tehnică, Millo a abordat o manieră de filmare total aparte, folosindu-se de anumite tehnici și mișcări ale camerei, astfel încât să surprindă lupta dintr-o perspectivă extraordinară care potentează suspansul, dar care te și aduce mult mai aproape de trăirile și mișcările protagonistului („Tudor Achim”). Putem spune clar că modul în care a fost filmată secvență de luptă din primul episod din „Clanul” e în premieră în România. Pot să vă divulg doar că urmează și alte cadre, dar și secvențe la fel de spectaculoase”, a mai dezvăluit Denis Hanganu, actorul principal al serialului.

Libertatea