Descinderi în București și cinci județe, la suspecți de înșelăciune. 300 de persoane, implicate în rețeaua care acționa și în Spania

Descinderi în București și cinci județe, la suspecți de înșelăciune. 300 de persoane, implicate în rețeaua care acționa și în Spania

Zeci de percheziții au loc, miercuri dimineață, în București și în alte cinci județe din țară la o grupare specializată în fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani, transmite DIICOT. Potrivit anchetatorilor prejudiciul în acest dosar se ridică la 7 milioane de euro.

Gruparea formată din 300 de persoane acționa în special în Spania, dar și în țară. Potrivit anchetatorilor, ținta rețelei erau companiile de stat.

„În această dimineață, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu IGPF și IGPR efectuează 17 percheziții în București și alte 5 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din peste 300 de persoane, specializat în săvârșirea de fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani”, se arată în comunicatul transmis, miercuri dimineața, de DIICOT.

Membrii grupării sunt bănuiți că se prezentau ca fiind reprezentanți ai unor furnizori și îi convingeau pe funcționari că și-au schimbat conturile pentru încasarea facturilor, însă în momentul în care aceștia încasau sumele de bani, indivizii se făceau nevăzuți.

Banii erau transferați în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrași prin intermediul unor “săgeți”. Prejudiciul estimat în acest dosar se ridică la 7 milioane de euro.

Libertatea