Diaconul unei parohii din Prahova, șantajat după ce și-a dezvăluit orientarea sexuală într-o discuție privată pe Facebook: „Stau aproape de Patriarhie”

Diaconul unei parohii din Prahova, șantajat după ce și-a dezvăluit orientarea sexuală într-o discuție privată pe Facebook: „Stau aproape de Patriarhie”

Un bărbat de 50 de ani din Râmnicu Sărat a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, fiind acuzat că a șantajat un alt bărbat din Prahova. Cei doi au purtat discuții cu caracter sexual explicit prin intermediul Facebook. Ideea șantajului a venit după ce a aflat că acesta este slujitor al Bisericii. I-a cerut rapid 3.500 de lei ca să nu dezvăluie informația la Patriarhie, dar a fost prins de polițiști.

O cerere de prietenie pe Facebook, aparent inofensivă, s-a transformat într-un șantaj după ce cei doi prieteni virtuali au început să-și împărtășească online aspecte legate de viața intimă. În toamna anului trecut, un bărbat din Râmnicu Sărat, folosind un alt nume decât cel real, i-a cerut prietenia online unui bărbat din județul Prahova. Deși nu se cunoșteau, cei doi au început să discute pe Messenger, bărbatul din Râmnicu Sărat complimentându-l pe celălalt pentru felul în care arăta. La scurt timp, au început să discute despre subiecte de natură sexuală și să facă schimb de poze.  

Ulterior, bărbatul din Prahova i-a mărturisit interlocutorului său că este diacon în cadrul unei parohii (adică membru al clerului, subordonat unui preot, n.red.), i-a dezvăluit că este gay și alte aspecte de natură intimă.

„Ador fanteziile” a fost unul dintre răspunsurile primite de diacon de la interlocutorul său pe lângă un șir lung de mesaje cu tentă sexuală.

După ce a obținut informațiile referitoare la profesia bărbatului din Prahova, bărbatul din Râmnicu Sărat i-a cerut solicitat interlocutorului său să îi depună în cont suma de 3.500 de lei până a doua zi dimineață, amenințându-l că în caz contrar va distribui mesajele și pozele cu caracter compromițător.

Pentru a fi și mai convingător, în momentul în care i-a comunicat contul bancar i-a subliniat să depună de urgență suma. „Asta dacă mai vrei să lucrezi în sânul Bisericii”, „Țin să îți spun că stau foarte aproape de Patriarhie și în cazul în care nu rezolvi problema duc personal mesajele”, l-a amenințat bărbatul pe diaconul care până de curând îl complimentase.

Diaconul a mers la Poliție

Diaconul nu a cedat în fața șantajului însă și l-a reclamat la Poliție pe cel care îi ceruse bani în schimbul discuțiilor și fotografiilor compromițătoare.

Acuzat de șantaj, bărbatul din Râmnicu Vâlcea a fost arestat preventiv încă din 15 martie. El și-a recunoscut faptele. Cu ocazia cercetărilor, polițiștii din Prahova au constatat că acesta este cercetat în alte două dosare de șantaj. În plus, acesta avea antecedente penale, având la activ mai multe condamnări pentru furt.

Pentru șantajarea diaconului din Prahova, Judecătoria Câmpina a decis condamnarea inculpatului la 3 ani de închisoare cu executare, hotărârea fiind menținută și de Curtea de Apel Ploiești, care a pronunțat sentința definitivă în acest caz pe 19 iulie. 

Libertatea