Dialog între un soldat rus și soția sa, interceptat de ucraineni: „Au plâns, m-au implorat, dar i-am împușcat oricum”. Până și femeia este șocată

Dialog între un soldat rus și soția sa, interceptat de ucraineni: „Au plâns, m-au implorat, dar i-am împușcat oricum”. Până și femeia este șocată

Într-o discuție interceptată de Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) pe 13 mai, un soldat rus îi povestește soției sale, Nastia, cum ucide civili cu sânge rece. „Cum putem continua să trăim împreună?”, spune, șocată, femeia, după ce Dmitri îi explică ce face pe front. Dialogul revoltător a fost preluat de publicația elvețiană Blick și de portalul ucrainean Obozrevatel. Autenticitatea acestor înregistrări nu poate fi verificată din surse independente.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, atrocitățile comise de soldații ruși au șocat lumea. Acum, un apel interceptat de serviciile de securitate de la Kiev relevă faptul că și nevestele se tem de proprii soți! Războiul i-a transformat pe soldații Kremlinului în așa fel încât și femeile sunt îngrozite de ce se poate întâmpla la întoarcerea lor acasă de pe front.

În convorbirea telefonică, soldatul povestește cum „trăge în civili, îi ucide sau le rupe genunchii”. Nastia, care are un fiu cu soldatul, spune că spera ca acesta să nu intre în război. Dar urmează explicații detaliate despre crimele de pe font.

„Pot ucide pe oricine. Doar trag în cap, nu mi-e frică”

Soldat: Nastia, soarele meu, bineînțeles că mă lupt, ce crezi de fapt?… Pot împușca sute de oameni deodată. Ce, chiar nu mă crezi?Nastia: Cum putem continua să trăim împreună?Soldat: Pot ucide pe oricine. Doar trag în cap, nu mi-e frică.Nastia: Ești mândru de asta acum?Soldat: Nu, Nastia, nu sunt mândru. Doar că nu-mi pasă! Mă voi întoarce acasă sănătos și voi crește fiul nostru așa cum trebuie să fie, așa cum vreau eu să fie.

Dacă erau civili, i-am împins în șanț. I-am împușcat pe toți în cap, i-am ucis. Au plâns, m-au implorat să nu-i omor, i-am împușcat oricum. Să nu crezi că sunt băiat bun. Sunt așa cum sunt, mă voi întoarce și voi rămâne așa cum sunt.

Soldat rus, către soția sa:

„Ai spus că te vei întoarce ca un «băiat bun». Și acum spui așa ceva…”

„Dar ai spus că te vei întoarce ca un «băiat bun». Și acum spui așa ceva…”, mai spune femeia, terifiată. „Nu ți-am ascuns niciodată adevărul. Nu te voi minți niciodată, Nastia. Am îngenuncheat inamicul și le-am zis să spună «Rusia pentru totdeauna»”, reacționează el..

Potrivit Ukrainska Pravda, soldatul care s-a lăudat cu masacrul civililor ucraineni este Dmitri Ivanov, 27 de ani, absolvent al Școlii Superioare de Comandă a tancurilor din Kazan. El a luptat în regiunea Herson.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ

Libertatea