Doi sportivi din satul olimpic, confirmați cu COVID, cu cinci zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Doi sportivi din satul olimpic, confirmați cu COVID, cu cinci zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Doi sportivi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, la o zi după ce un alt oficial cazat în satul olimpic de la Tokyo a fost și el infectat cu virusul. În total, până acum, au fost înregistrate 55 de cazuri de COVID legate de organizarea competiției sportive, însă sunt primele confirmări în rândul atleților, relatează CNN și BBC News.

Jocurile Olimpice încep vineri, însă până atunci cresc îngrijorările legate de un posibil focar COVID. Doi atleți, a căror naționalitate nu a fost dezvăluită, au COVID-19. Aceștia sunt acum „izolați în camerele lor”, a spus purtătorul de cuvânt al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, Masa Takaya.

Anunțul vine la câteva zile după sosirea a aproximativ 15.000 de sportivi în Tokyo, printre care și delegația României, formată din 101 sportivi.

„Sportivii care vin în Japonia sunt probabil foarte îngrijorați. Înțeleg asta. Facem tot ce putem să împiedicăm orice focar COVID. Și dacă apare unul, avem un plan privind oprirea răspândirii virusului”, a declarat, sâmbătă, după confirmarea noilor cazuri de COVID, președintele Comitetului Olimpic, Seiko Hashimoto.

Jocurilor Olimpice, care au loc în perioada 23 iulie – 8 august, se vor desfășura fără spectatori, cu reguli stricte privind carantinarea, inclusiv a sportivilor.

Chiar și așa, mulți dintre locuitorii țării sunt îngrijorați că organizarea competiției va duce la răspândirea virusului, ceea ce ar pune presiune pe sistemul medical deja solicitat.

„Suntem conștienți de reticența pe care unii locuitori ai țării o au. Îndemnul pentru către poporul japonez este să-i primească cu bucurie pe sportivi”, a mai declarat președintele Comitetului Olimpic.

Libertatea