Donald Trump a ieșit după 25 de ani din lista primilor 400 de bogați ai lumii pentru. Ce avere a pierdut fostul președinte american

Donald Trump a ieșit după 25 de ani din lista primilor 400 de bogați ai lumii pentru. Ce avere a pierdut fostul președinte american

Averea lui Donald Trump s-a redus cu aproximativ 600 de milioane de dolari, comparativ cu cifrele anterioare pandemiei, iar fostul președinte american a ieșit din lista primilor 400 de bogați ai lumii, pentru prima oară în ultimii 25 de ani, informează EFE, citată de Digi 24.

Scăderea averii lui Donald Trump se datorează, conform Forbes, deciziilor fostului președinte american de a nu-şi diversifica afacerile prin investiţii şi în alte sectoare decât cel imobiliar, în pofida sfaturilor pe care consilierii săi i le-au dat când a devenit preşedinte al SUA în 2016.

În prezent, averea magnatului american, potrivit revistei Forbes, este estimată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, valoare aproximativ egală cu cea din urmă cu opt ani, când Donald Trump era pe poziţia 339 în clasamentul Forbes cu cei mai bogaţi oameni ai planetei, relatează EFE. 

În 1996, Donald Trump a înregistrat cea mai spectaculoasă creştere, iar revista Forbes l-a plasat în rândul primilor 100 bogaţi din lume.

Cu unele suişuri şi coborâşuri, averea sa a rămas constantă din anul 2000 până în 2015, an când a început să scadă, tendinţă care s-a menţinut pe parcursul întregului său mandat prezidenţial încheiat în ianuarie 2021.

În 2016 Trump a ieşit din lista primilor 200 de bogaţi ai lumii, în 2020 nu mai era nici printre primii 300, iar acum a părăsit şi lista primilor 400, mai scrie EFE, citată de Agerpres.

FOTO: EPA

Libertatea