Două cazuri de Covid la bordul uneia dintre primele nave care au reluat croazierele

Două cazuri de Covid la bordul uneia dintre primele nave care au reluat croazierele

Compania de croaziere Royal Caribbean a anunțat că au fost depistate două cazuri de infectare cu coronavirus la bordul navei Celebrity Millennium, una dintre primele nave de croazieră care au navigat în America de Nord de la începutul pandemiei, potrivit unui comunicat citat de AFP și Agerpres.

Potrivit New York Times, la bordul navei sunt 600 de pasageri şi 650 de membri ai echipajului. Toţi pasagerii aflaţi la bord trebuiau să fie complet vaccinaţi dacă aveau peste 18 ani. Compania nu precizează, în comunicatul de presă, vârsta celor două persoane care au fost confirmate pozitiv.

„Persoanele în cauză sunt asimptomatice, fiind în prezent izolate şi monitorizate de către echipa noastră medicală”, a precizat compania, care a dat asigurări că efectuează o operaţiune de urmărire a contactelor celor infectaţi.

Cele două persoane au fost testate pozitiv în timpul „testului obligatoriu de la sfârşitul croazierei”, a explicat Royal Caribbean, care precizează totodată că pasagerii au trebuit să prezinte dovada vaccinării, alături de un test negativ de COVID-19, realizat cu mai puţin de 72 de ore înainte de îmbarcare.

Plecată din Sint Maarten, Celebrity Millennium se va întoarce pe insulă sâmbătă după un periplu care a inclus Barbados, Aruba şi Curacao.

Potrivit noilor reguli impuse de Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), revenirea pasagerilor vaselor de croazieră la bord se face în condiţii stricte: 95% dintre persoanele de pe nave, pasageri şi angajaţi, să fie vaccinaţi.

Navele de croazieră au reprezentat unele din primele mari surse de propagare a coronavirusului. 712 cazuri de coronavirus și 13 decese s-au înregistrat pe nava de croazieră Diamond Princess.

Diamond Princess a devenit ulterior paradigma modului în care virusul se poate răspândi incontrolabil în zone dens populate, fără distanțare socială.

Libertatea