Două fetițe de 10 și 13 ani au fost violate la Bârlad, iar bărbații acuzați de agresiune sunt cercetați în libertate. Una dintre victime este însărcinată în cinci luni

Două fetițe de 10 și 13 ani au fost violate la Bârlad, iar bărbații acuzați de agresiune sunt cercetați în libertate. Una dintre victime este însărcinată în cinci luni

Cele două abuzuri sexuale au fost reclamate polițiștilor din Bârlad luni, 12 iulie, la nicio oră distanță unul de celălalt. Primul caz a fost semnalat poliției după ce mama uneia dintre victime a chemat salvarea. Cel de-al doilea a fost descoperit după ce chiar bărbatul acuzat de agresiune a sunat la 112 pentru a reclama că bunicii își bat nepoata.

O femeie de 41 de ani, din județul Vaslui a solicitat ajutor la Ambulanță după ce fiicei sale în vârstă de 13 ani a început să i se facă rău. „Vomită și o doare burta”, anunța mama, fără să bănuiască că fiica sa ar fi însărcinată.

Echipajul medical ajuns la fața locului avea să constate că, de fapt, copila era gravidă, sarcina fiind una avansantă. De îndată a fost anunțată Poliția. 

Comunicarea cu fata a fost extrem de dificilă. Aceasta a mărturisit că a fost violată de tatăl ei în luna februarie.

„Urmare a cercetărilor efectuate și a activităților de consiliere de care a beneficiat persoana vătămată, ar fi fost indicat un prezumtiv autor, un bărbat de 41 de ani. Minora a fost internată într-un centru al DGASPC Vaslui, pentru evaluare și consiliere psihologică. În cauză, a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Copila a fost examinată medical, în urma investigațiilor stabilindu-se că prezintă o sarcină de 20 de săptămâni în evoluție.

Audiat de polițiști, tatăl acuzat de viol a negat că ar fi întreținut relații sexuale cu fiica sa. 

Bărbatul este cercetat în libertate. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au emis un ordin de protecție provizoriu prin care tatălui i s-a interzis să se mai apropie de copilă.

Dat de gol după ce i-a reclamat pe bunicii victimei

La nicio oră distanță, un alt abuz sexual era reclamat polițiștilor din Bârlad de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Aceștia anunțau că în cadrul unei ședințe de consiliere „în cazul unei fetițe de 11 ani s-a pus în evidență un abuz sexual săvârșit împotriva acesteia, în luna ianuarie 2020”. 

Și de această dată victima a indicat autorul: un bărbat în vârstă de 30 de ani, vecin cu familia sa. În fapt, bărbatul de 30 de ani a fost cel care a sunat primul la 112 pentru a reclama că fetița este agresată de bunici.

Copila a fost preluată de o echipă din cadrul DGASPC Vaslui, iar în timpul discuțiilor ea a relatat că vecinul a abuzat-o sexual în mai multe rânduri încă de când avea 10 ani. El i-a reclamat pe bunici, nervos fiind că aceștia îi interziceau să se mai apropie de el, potrivit anchetatorilor.

Abuzul sexual a fost confirmat de medicii legiști, iar polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Împotriva agresorului indicat de fetiță nu a fost luată nicio măsură.

Libertatea