Droguri în valoare de 1,5 milioane de euro, găsite în mașina unui bărbat din Gorj. Acestea urmau să fie vândute în Norvegia

Droguri în valoare de 1,5 milioane de euro, găsite în mașina unui bărbat din Gorj. Acestea urmau să fie vândute în Norvegia

Polițiștii  și procurori au prins în flagrant delict un bărbat care transporta 93.780 de comprimate dintr-un medicament și 196.770 de comprimate din alt medicament ascunse în 5 cutii de carton și depozitate în mașină. Cele două medicamente fac parte din categoria drogurilor de risc.

Din cercetările anchetatorilor, a reieșit că, la indicațiile unui cetățean sârb, un bărbat, de 32 de ani, din județul Gorj, s-ar fi deplasat în județul Timiș și ar fi procurat de la cetățeanul sârb respectiv cele 93.780 de comprimate și 196.770 de comprimate.

„La data de 30.08.2022, un inculpat a fost prins în flagrant delict de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, în timp ce transporta cu un autoturism 93.780 de comprimate ce conțin ca substanță activă Clonazepam și 196.770 de comprimate ce conțin ca substanță activă Alprazolam, disimulate în 5 cutii de carton, bunuri cu o valoare de piață de aproximativ 1.450.000 de euro”, transmite DIICOT.

Cele două medicamente din clasa benzodiazepinelor fac parte din categoria drogurilor de risc, conform Tabelului-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, cu ocazia constatării infracțiunii flagrante au fost identificate și ridicate sumele de 23.840 de euro și 5.850 de lei, precum și 5 telefoane mobile și 12 cartele SIM.

Anchetatorii au mai precizat că bărbatul din Serbia a introdus în România cu ajutorul unui autocamion drogurile de risc, pe care le-a transportat și predat unei alte persoane în Timiș.

„Acesta din urmă a fost ajutat în activitatea infracțională de cel de-al treilea inculpat, care a asigurat activități de contra-filaj în vederea evitării descoperirii de către organele de urmărire penală. Drogurile urmau să ajungă în Norvegia, în vederea comercializării pe teritoriul acestei țări”, mai spun anchetatorii.

Miercuri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 3 inculpați.

Libertatea