„E un miracol”. Un tânăr înțepat de albine de 20.000 de ori, s-a trezit din comă, în SUA

„E un miracol”. Un tânăr înțepat de albine de 20.000 de ori, s-a trezit din comă, în SUA

Austin Bellamy, 20 de ani, rămâne internat în Centrul Medical al Universității din Cincinnati, statul american Ohio. El fusese plasat în comă indusă, după ce a fost adus la spital, pe 27 august, cu mii de înțepături de albine africane, cunoscute și ca „albinele ucigașe”, relatează postul Fox19.

Tânărul tundea ramurile unui lamâi, pe 27 august, la domiciliul său din Ripley, când a tăiat accidental un cuib de albine africane, potrivit paginii de pe platforma GoFundMe creată de familia sa și unde s-au strâns peste 6.000 de dolari. Imediat, Austin, care a împlinit 20 de ani pe 7 august, fost atacat și înțepat de mii de albine.

Bunica Phyllis și unchiul Dustin au întregul episodul traumatizant fără să poată interveni. „Părea că are o pătură neagră pe cap, gât, până la brațe”, a spus bunica.

Austrin a fost dus de urgență la spital, cu un elicopter de salvare, mai mult mort decât viu, după ce un pompier l-a coborâț din copac.

Shawna Carter, mama lui Austin, spune că a leșinat când a primit telefonul care a anunțat-o că fiul său a ajuns este în stare gravă. „Am înțeles că a fost înțepat de 20.000 de ori. A și ingerat în jur de 30 de albine”, a adăugat, șocată, mama tânărului.

Plasat în comă indusă pe 29 august, băiatul s-a trezit miercuri, potrivit familiei. În ciuda cazului rar, medicii spun spun că Austrin se va recupera complet.

„E un miracol. Iar îngerul lui Austin este acel pompier. I-a salvat viața lui Austin”, a adăugat Shawna Carter.

“He was hollering, ‘Help! Help me! Help!’ And nobody would help him,” said Phyllis Edwards. Tonight at 10 on @FOX19 hear from the mother who says her son was stung by at least 20,000 bees. pic.twitter.com/GcglNBKX35

— Payton Marshall (@paytontvnews) August 31, 2022

Potrivit Newsweek, albinele ucigașe africane, cunoscute și sub denumirea de albine africanizate, înțeapă de obicei oamenii doar când se simt amenințate. O persoană poate supraviețui la 10 înțepături de albine pe kilogram de greutate corporală. Cele mai multe înțepături pe care un adult ar trebui să le poată îndura sunt în jur de 1.000.

Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Libertatea