Efectele ploilor torențiale la Constanța. Molozul de la Spitalul de Boli Infecţioase, aproape să ajungă în subsol

Efectele ploilor torențiale la Constanța. Molozul de la Spitalul de Boli Infecţioase, aproape să ajungă în subsol

Pompierii militari constănțeni au avut mai multe intervenții sâmbătă, 3 septembrie, pentru înlăturarea apei, în urma ploilor abundente. La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a fost nevoie de degajarea molozului generat de lucrările de reparaţii, pentru ca apa să nu pătrundă în subsolul clădirii, a transmis ISU Constanța într-un comunicat.

Judeţul Constanţa s-a aflat în ultimele 24 de ore sub avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, descărcări electrice şi vijelii şi a fost emisă o alertă prin mesaj tip RO-ALERT.

De la emiterea avertizării Cod Portocaliu și până în această dimineaţă, la ora 9.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au avut 9 intervenţii pentru degajarea apei care a afectat curţi şi locuinţe.

La un bloc situat pe Aleea Egretei din Constanța, a fost nevoie de evacuarea apei din demisol, unde se aflau 11 garsoniere, 9 dintre ele au fost afectate de apă. Totodată, s-a intervenit pentru degajarea apei din alte două locuinţe şi o curte, precum şi din subsolul unei biserici.

În localitatea Lumina, s-a acţionat pentru degajarea apei dintr-o curte şi din demisolul unei locuinţe.

De asemenea, pompierii militari au intervenit şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa pentru îndepărtarea molozului rezultat în urma lucrărilor de reparaţii, care risca să ajungă în subsolul unităţii medicale din cauza ploilor abundente.

Codul portocaliu de ploi a fost prelungit sâmbătă dimineață.

Libertatea