El este bărbatul care și-a perforat un plămân în timp ce mânca cereale. „Era ca și cum cineva m-ar fi înjunghiat din spate. Mă prăbușeam la fiecare câțiva metri”

El este bărbatul care și-a perforat un plămân în timp ce mânca cereale. „Era ca și cum cineva m-ar fi înjunghiat din spate. Mă prăbușeam la fiecare câțiva metri”

Un tânăr sportiv australian, Harry Long, a trecut prin clipe cumplite în timpul unei vacanțe în Malaezia pe când avea 16 ani. A fost la un pas de moarte din cauza unei întâmplări stupide, relatează ziarul britanic The Guardian.

Tânărul și-a spus povestea publicației britanice. Incidentul a avut în urmă cu 7 ani.

„Aveam 16 ani, eram într-o vacanță de familie în Malaezia în 2015. Părinții mei și cu mine stăteam într-o stațiune din Kuantan, pe coasta de est. Eram doar eu și tata la bufet în acea dimineață; eram nerăbdători să înghițim un mic dejun rapid pentru a ne putea rezerva un loc lângă piscină înainte de a fi prea aglomerat. Tata a crescut în Malaezia, așa că obișnuiam să vizităm această țară destul de des și, de fiecare dată când eram acolo, așteptam cu nerăbdare un bol bun de Honey Stars. Era o tradiție a mea”, povestește acesta.

Cerealele invocate sunt în formă de stea, au aromă de miere, cu bucăți zaharoase. Harry le mânca fără lapte.

„Eram cam la o treime din castronul enorm, când, deodată, la jumătatea gurii, am simțit o durere atroce sub omoplat; a fost ca și cum cineva ar fi venit din spate și m-ar fi înjunghiat. În câteva secunde, gemetele mele au făcut să se întoarcă capetele. Tata îmi tot spunea să-mi revin, pentru că jumătate din stațiune se holba la noi, dar durerea nu se mai oprea, așa că am decis să mă întorc în camera mea pentru a încerca să mă refac”.

Drumul spre cameră a fost un chin

„Când mă întorceam, cred că arătam de parcă aș fi băut 15 beri. Încercam să merg în linie dreaptă, dar mă prăbușeam la fiecare câțiva metri. Odată ajuns în camera mea, mi-am petrecut următoarele 20 de minute zvârcolindu-mă pe podea, până când durerea a încetat la fel de brusc cum începuse. În săptămâna următoare, am simțit că îmi lipsește respirația când urcam și coboram scările, iar când încercam să îmi țin respirația sub apă, simțeam o mică durere în umăr.”

Adolescentul nu a mers la început la medic

„Nu m-am dus la doctor pentru că mama mi-a spus că familia noastră are antecedente de astm la vârsta adultă, iar descrierea mea a durerii părea în concordanță cu ceea ce li se întâmplase câtorva dintre mătușile mele când au avut primele crize de astm. Așa că am hotărât să ne ocupăm de astmul meu odată ajunși acasă”.

Abia când familia a ajuns în Singapore, l-au văzut medicii pe copil. Și au rămas uluiți de ce au văzut.

„Șapte zile mai târziu, în timp ce ne aflam în Singapore, tata a mers la spital pentru o infecție la ureche. Eu încă mai aveam episoade de dificultăți de respirație, așa că am mers cu el. După o radiografie, medicul a descoperit că o bucată de cereale uscate își făcuse loc în plămânul meu și, spre uimirea tuturor, provocase o înțepătură. Am suferit ceea ce se numește aspirație pulmonară, adică atunci când inhalezi ceva în trahee și plămâni. Durerea atroce pe care o simțisem inițial a fost colapsul ulterior al plămânului meu. Durerea a dispărut abia după ce acesta s-a prăbușit complet. De la acel mic dejun, respiram cu un singur plămân.”

A fost dus imediat în sala de operație

„Am fost dus de urgență la o operație de urgență. Înainte să-mi dau seama, m-a înțepat cu un instrument lung, în formă de tirbușon. Am leșinat imediat. M-am trezit o jumătate de oră mai târziu, conectat la ceea ce părea a fi un aspirator micuț, care scotea încet excesul de aer din plămânul meu și îl umfla din nou. Am fost blocat așa timp de cinci zile”.

După operație a realizat și riscurile la care se expusese.

„După ce am părăsit spitalul, am fost nevoită să aștept câteva zile în plus înainte de a zbura acasă. Atunci am realizat gravitatea a ceea ce se întâmplase. Zburasem din Malaezia spre Singapore cu un plămân colapsat; medicul a spus că am fost extrem de norocos că nu am atins o anumită altitudine, altfel ar fi trebuit să facă o aterizare de urgență pentru a mă menține în viață”.

Tânărul și-a revenit, dar a mai trecut recent printr-o stare similară. Numai că de data aceasta știa ce să facă. Și mânâncă în continuare cerealele fără lapte.

foto; 123rf.com

Libertatea