Electrolux, cel mai mare producător european de electrocasnice, părăsește definitiv piața din Rusia

Electrolux, cel mai mare producător european de electrocasnice, părăsește definitiv piața din Rusia

Gigantul suedez de electrocasnice Electrolux, a anunțat, vineri, că a decis să iasă de pe piața rusă, după ce își suspendase activitatea în această țară în urma declanșării războiului din Ucraina, informează AFP, citată de Agerpres.

„Electrolux nu are activităţi de producţie în Rusia şi nu va furniza electrocasnice companiei din această ţară”, a anunţat într-un comunicat firma suedeză.

Electrolux, care este cel mai mare producător european de electrocasnice, își va vinde afacerea din Rusia conducerii locale.

În urma tranzacţiei, Electrolux va înregistra pierderi de aproximativ 350 milioane coroane suedeze (32,55 milioane dolari) în trimestrul trei din 2022.

Vânzările Electrolux din Rusia au reprezentat anul trecut 1,6% din vânzările grupului la nivel mondial şi 4% din cifra de afaceri la nivel european.

Și Equinor a ieșit de pe piața rusă

De asemenea, compania energetică norvegiană Equinor a anunţat vineri că a finalizat ieşirea de pe piaţa rusă, respectându-şi promisiunea făcută după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Este prima ieşire ordonată, completă, din Rusia a unei companii internaţionale de petrol şi gaze, în contextul sporirii presiunilor asupra firmelor globale, cum ar fi TotalEnergies şi ExxonMobil.

„Equinor poate acum confirma ieşirea completă din proiectul Kharyaga, compania nu mai are active sau proiecte în Rusia”, a anunţat într-un comunicat firma norvegiană.

FOTO: EPA

Libertatea