Emil Boc le invocă pe Angela Merkel și Margaret Thatcher pentru a convinge liberalii să îl voteze pe Florin Cîțu

Emil Boc le invocă pe Angela Merkel și Margaret Thatcher pentru a convinge liberalii să îl voteze pe Florin Cîțu

După ce Ludovic Orban s-a comparat cu Cristiano Ronaldo, Emil Boc le-a adus în discuție pe Angela Merkel, actual cancelar al Germaniei, și pe Margaret Thatcher, fost prim-ministru britanic, pentru a convinge liberalii să îl susțină pe premierul Florin Cîțu pentru șefia partiului, cu ocazia unui discurs susținut sâmbătă în alegerile pentru șefia PNL Sălaj, relatează Hotnews.

„Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005. Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să aibă performanţă? Nu există”, a precizat Emil Boc.

„Robert (nr. Sighiartău) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie. V-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă? Şi sistemul nostru constituţional aşa este alcătuit: trebuie preşedintele partidului şi premierul să aibă… mai ales în guverne de coaliţie cum a avut şi Merkel”, a continuat primarul Clujului, unul din principalii susținători ai premierului Florin Cîțu.

El a mai susținut că alegerile din PNL nu sunt împotriva cuiva și că „fiecare om din partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut” şi trebuie să i se mulțumească pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi.

„Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii alegerilor anterioare, sunt despre câştigarea celor următoare”, a mai spus Boc.

Seria comparațiilor din cursa internă a PNL a fost deschisă pe 3 iulie de Ludovic Orban care s-a comparat cu Cristiano Ronaldo la conferința de la Piatra Neamț.

„Îl știți pe Ronaldo, da? Ronaldo a jucat la Real Madrid. Cu Ronaldo, Real Madrid a câștigat trei Cupe Champions League. Real Madrid a decis să renunțe la Ronaldo. De când a renunțat la Ronaldo, nu a mai câștigat niciun Champions League și a avut probleme în campionatul intern”, a declarat Ludovic Orban.

În replică, Florin Cîțu i-a transmis lucrurile în fotbal s-au schimbat, ca și în viață, și că trebuie „să înțeleagă toată lumea” că „nu se mai construiesc echipe în jurul unui singur jucător” și că echipa contează.

Libertatea