Estimare sumbră: Până la 9.000 de oameni, în gropile comune săpate de ruși lângă Mariupol

Estimare sumbră: Până la 9.000 de oameni, în gropile comune săpate de ruși lângă Mariupol

Imagini din satelit cu gropile comune din Manhush, oraş situat la 20 de kilometri vest de Mariupol arată că acolo ar putea fi îngropate între 3.000 și 9.000 de persoane, susţin autorităţile din Mariupol, citate de Kyiv Independent. În total, până la 22.000 de locuitori din Mariupol au fost uciși de trupele ruse, potrivit estimărilor preliminare.

Consiliul Local din Mariupol anunţă, într-o postare pe Telegram, că ruşii puteau îngropa între 3.000 şi 9.000 de cadavre în groapa comună de la Manhush. Autorităţile locale din Mariupol au ajuns la această concluzie după ce au comparat fotografiile din satelit publicate de Maxar Technologies pe 9 aprilie cu groapa din Manhush cu cele de la groapa comună de la Bucha, unde au fost găsite 70 de persoane. Potrivit Consiliului Local, groapa comună din Manhush este de 20 de ori mai mare.

„Cea mai mare crimă de război a secolului XXI a fost comisă la Mariupol. Acesta este noul Babyn Yar. Hitler a ucis apoi evrei, romi și slavi. Și acum Putin distruge ucrainenii. El a ucis deja zeci de mii de civili la Mariupol. Și asta necesită o reacție puternică din partea întregii lumi civilizate. Orice trebuie să oprească genocidul”, a spus primarul  Vadim Boichenko.

Potrivit estimărilor, numărul total de persoane ucise de armata rusă la Mariupol este de 22.000.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Libertatea