Eugen Tomac: PNL a bătut la uşa PMP şi a dorit să ne înghită, dar nu ne-a interesat

Eugen Tomac: PNL a bătut la uşa PMP şi a dorit să ne înghită, dar nu ne-a interesat

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat vineri, 23 septembrie, că formaţiunea sa a refuzat propunerea de fuziune formulată de partidul condus de Nicolae Ciucă și că el nu este interesat de nicio fuziune cu vreun alt partid.

„Am stabilit, pentru a linişti tot felul de zvonuri şi de speculaţii politice care au existat: PMP nu este interesat de nicio fuziune cu nimeni. PNL a bătut la uşa PMP şi şi-a dorit să înghită PMP, dar nu ne-a interesat această ofertă. Am refuzat-o şi evident că mergem pe cont propriu”, a afirmat Eugen Tomac, la o conferință de presă la Târgu Mureș, potrivit Agerpres.

Și a continuat: „Au fost şi alte partide care au bătut la uşa noastră spre dialog. Suntem deschişi cu toată lumea, însă evident că atunci când e vorba de construcţii politice, ele trebuie să respecte, în primul rând, poziţia politică a partidului, care vine din mandatul pe care îl primim de la membri”.

Tomac a mai spus că va fi nevoie de o construcţie pe care PMP o poate face, „una de dreapta autentică”, o construcţie „care să oprească valul de populism care a cuprins societatea românească”.

Discuțiile de fuziune dintre PNL și PMP au început la finalul anului 2021, când liderul liberalilor era Florin Cîțu. Pe 12 noiembrie 2021, în şedința Biroului Executiv al PNL s-a votat începerea negocierilor pentru fuzionarea prin absorbție cu Partidul Mişcarea Populară, fondat de Traian Băsescu, au declarat atunci surse din conducerea liberalilor pentru Libertatea.

Fostul președinte PMP, Cristian Diaconescu, a precizat în decembrie 2021, pentru Libertatea, că „orice variantă care presupune desființarea PMP cu mine nu se face”. În februarie 2022, Eugen Tomac a preluat șefia partidului, la un congres nerecunoscut de Diaconescu, iar fostul președinte al PMP a fost exclus din partid în luna martie 2022 de „aripa Tomac”.

Libertatea