Europenii vaccinaţi anti-COVID vor putea intra în Franţa din 9 iunie fără test PCR

Europenii vaccinaţi anti-COVID vor putea intra în Franţa din 9 iunie fără test PCR

Franța își redeschide granițele din 9 iunie în funcție de vaccinarea anti-COVID, precum și a situației sanitare a statelor, împărțite în verde, portocaliu sau roșu, informează Agerpres, care preia AFP.

Europenii vaccinaţi împotriva COVID-19 vor putea intra în Franţa începând din 9 iunie fără a prezenta un test negativ la coronavirus, a anunţat ministrul transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari. „Anunţăm că, începând din 9 iunie, europenii care sunt vaccinaţi vor putea veni în Franţa fără test PCR”, a declarat ministrul la televiziunea CNEWS.

Începând din 9 iunie, Franța își redeschide granițele pentru călători în funcţie de situaţia sanitară a statelor clasate prin culori (verde, portocaliu sau roşu) şi de vaccinare.

Persoanele care vin din zone ”verzi”, în care intră toate ţările din spaţiul european, vor putea intra pe teritoriul Franţei făcând dovada vaccinării, iar cele nevaccinate vor trebuie să prezinte un test PCR sau antigenic negativ.

În schimb, călătorilor care vin din Marea Britanie sau Statele Unite li se va solicita un test negativ (PCR sau antigen), indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu.

Libertatea