Eurovision 2022. TVR va organiza Selecţia Naţională pentru alegerea reprezentantului României în concurs

Eurovision 2022. TVR va organiza Selecţia Naţională pentru alegerea reprezentantului României în concurs

România va participa cea de-a 66-a ediţie a Eurovision Song Contest care va avea loc în Italia, la Torino. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului de Administraţie al Societății Române de Televiziune și făcută publică ieri, 23 noiembrie, într-un comunicat oficial TVR.

Astfel, Televiziunea Română va organiza, în perioada următoare, Selecția Națională, pentru alegerea reprezentantului țării noastre la Eurovision Song Contest 2022. În 2020, ediția care nu a avut loc și a fost reprogramată pentru 2021, TVR a lucrat pentru selecţia naţională de la Eurovision cu casa de discuri Global Records care a ales-o pe Roxen să fie „vocea” României în concurs.

„Mă bucur că voi trăi, din nou, emoțiile competiției Eurovision și sper că revenirea la sistemul selecției naționale să fie de bun augur. Orice competiție atrage performanță și oferă o șansă fiecărui artist care dorește să își reprezinte țara pe scena celui mai mare concurs muzical din lume”, a declarat Iuliana Marciuc, manager de proiect al ediției din acest an.

„Cred cu tărie în capacitatea noastră, a echipei TVR, de a obține o nouă calificare în finala Eurovision”

„Pentru mine este o mare provocare, am experiența mai multor selecții naționale, am avut onoarea de a fi șefa delegației României și cred cu tărie în capacitatea noastră, a echipei TVR, de a obține o nouă calificare în finala Eurovision”, a mai adăugat vedeta TVR.

În următoarele zile, echipa de organizatori va definitiva toate detaliile legate de Selecția Națională, urmând ca acestea să fie comunicate în cel mai scurt timp: „Până la sfârșitul săptămânii, vom anunța startul înscrierilor pentru Selecția Națională și regulamentul competiției, astfel încât să aflăm cât mai repede cu cine mergem la Torino și să avem cât mai mult timp pentru pregătirea show-ului”, a dezvăluit Iuliana Marciuc.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feurovision.romania%2Fvideos%2F614440463225687%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

Eurovision 2022 va avea loc în Italia

După edițiile din 1965 (Napoli) și 1991 (Roma), Italia organizează pentru a treia oară Eurovision Song Contest, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. Trofeul ediției precedente, organizată în Rotterdam, a fost câștigat de trupa Maneskin, cu piesa “Zitti e Buoni”.

Din păcate, anul trecut, România a ratat calificarea în finala Eurovision 2021. Reprezentanta României, Roxen, cu piesa „Amnesia” nu a prins unul din primele 10 locuri din finala Eurovision.

Despre Eurovision

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Cele mai bune performanțe ale României la Eurovision

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Libertatea