Explozie la o navă aflată în reparații la Șantierul Naval Orșova. Cel puțin trei muncitori au fost răniți

Explozie la o navă aflată în reparații la Șantierul Naval Orșova. Cel puțin trei muncitori au fost răniți

O explozie a avut loc, miercuri, 14 septembrie, pe Șantierul Naval Orșova, județul Mehedinți, la o navă aflată în reparații, a transmis Raluca Târcă, purtător de cuvânt ISU Mehedinți, pentru Libertatea. Cel puțin trei muncitori au fost răniți.

UPDATE ora 14.30. ISU confirmă că a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru două victime, aflate în stare gravă, au fost solicitate elicoptere SMURD.

Știrea inițială: „Explozia ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze. Trei persoane au suferit arsuri. Una dintre acestea este în stare gravă. A fost preluată de SMURD, în stare de conștiență, cu arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului”, a declarat Raluca Târcă, de la ISU Mehedinți.

Ulterior, a fost solicitat un elicopter SMURD, întrucât starea persoanei cu răni grave s-a deteriorat Victima este intubată.

Muncitorii efectuau operațiuni de sudură la o navă aflată în reparații.

La fața locului sunt prezente echipaje de salvatori, polițiști, dar și inspectori ai ITM. Potrivit portalului Actual Mehedinți, ar fi cinci răniți, iar autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Foto cu caracter ilustrativ: anconav.ro

Libertatea