Familia din Italia bănuită că și-a ucis fiica de 18 ani care a refuzat o căsătorie aranjată a fugit din țară

Familia din Italia bănuită că și-a ucis fiica de 18 ani care a refuzat o căsătorie aranjată a fugit din țară

Rudele tinerei de origine pakistaneză, în vârstă de 18 ani, dispărute în urmă cu o lună în Italia, sunt anchetate sub suspiciunea că au ucis-o. Potrivit poliției italiene, citate de BBC, unii dintre membrii familiei au fugit din Italia.

Poliția italiană a relatat că familia lui Saman Abbas își dorea anul trecut ca ea să călătorească în Pakistan pentru a se căsătorie, însă tânara s-a împotrivit.

Unchiul lui Saman Abbas, suspectat de poliţia italiană că ar fi omorât-o la comanda familiei, dar şi un văr, nu sunt de găsit, iar părinţii fetei ar fi fugit în Pakistan.

Un alt verișor a fost arestat în Franța și extrădat în Italia.

Toți cinci sunt suspctați de procurorii că au ucis-o pe adolescentă și că au ascuns cadavrul, care încă nu au fost găsit.

După dispariția lui Saman Abbas, tatăl ei a declarat presei că tânara ar fi plecat în Belgia.

Procurorii bănuiesc că Saman Abbas, care a fi trăit sub protecția serviciilor sociale încă din luna octombrie 2020, a fost păcălită de părinţii săi să revină acasă în aprilie 2021.

Autoritățile mai susțin că nu au nicio speranță că a exista un rezultat pozitiv în acest caz, susținând că este vorba de o crimă cu premeditare.

Potrivit unor imagini surprinse de camerele de supraveghere în data de 29 aprilie, trei dintre suspecți apar cărând lopeți, o rangă și un sac albastru.

În ziua următoare, o altă filmare o arată pe Saman plecând cu părinţii ei, iar după câteva ore aceştia s-au întors acasă fără ea.

Căutările fetei au început în luna mai, în apropierea casei familiei, iar acum polițiștii au recurs la senzori electromagnetici pentru a cerceta mai bine solul.

Săptămâna trecută, Uniunea italiană a comunităților islamice (UCOII) a emis o decizie religioasă în urma dispariției lui Saman Abbas, în care respinge căsătoriile forțate.

Libertatea