Fără trotinete electrice pe trotuar, doar pe pista de biciclete. Ce alte reguli trebuie respectate

Fără trotinete electrice pe trotuar, doar pe pista de biciclete. Ce alte reguli trebuie respectate

Conducătorii de trotinete electrice vor avea reglementări similare bicicliştilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, remis după ședința de Guvern de luni, 4 octombrie, în care s-au adoptat noi măsuri pentru circulaţia pe drumurile publice.

Principalele reguli constau în „obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar”, se arată în actul normativ.

De asemenea, trotinetele trebuie conduse pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

Totodată, conducătorii de trotinete nu au voie să circule sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.

În plus, spre deosebire de regulile pentru bicicliști, în cazul trotinetelor electrice, schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea.

De asemenea, trotinetele electrice trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Libertatea