Farsa cu care sunt întâmpinați călătorii pe un aeroport din Marea Britanie pe care aterizează și mulți români: „Pot să-mi scot prelata și să bat cu ciocanul cuie în pământ?’

Farsa cu care sunt întâmpinați călătorii pe un aeroport din Marea Britanie pe care aterizează și mulți români: „Pot să-mi scot prelata și să bat cu ciocanul cuie în pământ?’

Pasagerii au rămas panicaţi şi confuzi după ce un semn cu „Welcome to Luton” a apărut lângă aeroportul Gatwick, scrie BBC.

Semnul de 60 de metri se poate vedea când avionul se apropie de Gatwick, un oraş aflat la 80 de kilometri în sud de Luton.

Foto: Abbey Desmond/BBC

Farsa unui youtuber a generat panică

Abbey Desmond, din Great Dunmow, Essex, spune că, atunci când a văzut semnul pe fereastră, la aterizare, a intrat „într-o stare de panică”. 

Farsa a fost asumată de youtuber-ul Max Fosh, care a cerut scuze dacă „cineva a fost serios afectat”.

Recunoscând farsa în emisiunea lui Justin Dealey de pe BBC Three Counties Radio, Fosh, care are 923.000 de urmăritori pe YouTube, a spus: „Eu sunt farseurul pisălog care a scris Welcome to Luton”.

Fosh a mai spus că gluma lui a provocat ceva confuzie. O femeie i-a dat un mesaj şi i-a spus că şi-a făcut griji că e în Luton, pentru că îşi lăsase maşina la Gatwick. Alţi oameni de pe Twitter au recunoscut că gluma a creat derută. 

Inspiraţia a venit de la farse similare produse în Australia şi SUA, spune Fosh.

„Eu de obicei fac conţinut video, iar clipurile mele sunt despre lucruri mai stupide, ca să aducă zâmbete pe feţele oamenilor. Mă bucur că farsa asta a mers bine”.

Gatwick este unul din cele patru aeroporturi ale Londrei pe care aterizează în fiecare zi numeroși români, alături de Heathrow, Stansted și Luton.

Gluma s-a viralizat pe Twitter

Abbey Desmond a văzut partea amuzantă din întâmplare şi a postat fotografia pe Twitter, „ca să râdă şi alţi oameni, dar a luat proporţii şi toată lumea dă vina pe RAF Luton”.  Postarea ei a primit peste 20.000 de like-uri. 

RAF Luton e un cont de Twitter parodic despe „cea mai secretă, misterioasă şi fictivă bază militară a lumii”.

O investiţie de 4.000 de lire sterline în această farsă

Explicând cum a produs farsa, Fosh a spus: „Am mers din uşă în uşă pe câmpurile de lângă Heathrow şi Gatwick şi un cuplu drăguţ a spus: «da, avem un teren liber de vreo 80 de metri pe care nu îl folosim deloc», aşa că am spus: «Super, pot să-mi scot prelata și să încep să bat cu ciocanul cuie în pământ?»”.

Plasarea a 14 litere de 8 pe 3 m l-a costat 4.000 de lire sterline, deoarece a fost „făcută să reziste”, a spus el.

În prezent, el are autorizaţie ca timp de șase săptămâni cuvintele să rămână acolo, așa că „dacă zburați în Gatwick, uitați-vă pe fereastra din stânga, ar trebui să le vedeți cu aproximativ 90 de secunde înainte de aterizare”.

Libertatea