Femeia plimbată între două spitale din Vrancea a murit. A fost 9 ore pe drum cu ambulanța, după ce testele COVID au ieșit și negativ, și pozitiv

Femeia plimbată între două spitale din Vrancea a murit. A fost 9 ore pe drum cu ambulanța, după ce testele COVID au ieșit și negativ, și pozitiv

Femeia în vârstă de 64 de ani a murit la „Sf. Pantelimon” din Focșani, la două zile după ce a fost plimbată cu ambulanța între spitalul din Adjud și Focșani. O anchetă a fost deschisă la nivelul Spitalului Județean din Focșani, în timp ce fiul femeii a anunțat că vrea să depună plângere penală, relatează publicația locală Vrancea24.

Femeia a ajuns la marți, 3 mai, la spitalul din Adjud pentru recuperare, după o operație la șold. De aici, a fost trimisă la Focșani, de unde fusese externată cu o zi în urmă, după cum a declarat fiul ei, în presa locală.

„La Adjud i s-a făcut testare pentru COVID, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost retrimisă cu ambulanța la spitalul din Focșani, unde testarea pentru COVID a avut rezultat negativ. A fost retrimisă la Adjud, unde rezultatul testării a ieșit, iarăși, pozitiv. Și înapoi la Focșani. În total, nouă ore”, a declarat fiul femeii.

Femeia, în vârstă de 64 de ani, suferea de obezitate morbidă, diabet și insuficientă cardiacă.

Medicii legiști urmează să stabilească ce a cauzat decesul acesteia și dacă se dovedește că a decedat din cauza transportului repetat între spitale, fiul femeii intenționează să depună plângere penală.

În același timp, conducerea spitalului din Focșani a anunțat că a dechis, la rândul său, o anchetă. „La nivelul Spitalului Județean de Urgență Focşani există deja o anchetă în curs care urmează să stabilească cauzele decesului, iar în momentul finalizării anchetei voi cere medicului curant şi şefului secţiei să dea declaraţii despre caz.”, a declarat managerul spitalului, Constantin Mândrilă. 

Libertatea