Femeie rămasă fără permis în Elveția, după ce s-a îmbătat și a făcut scandal într-un bar, dar nu s-a urcat la volan!

Potrivit Oficiului Federal de Drumuri din Elveția, permisul e conducere poate fi ridicat „în cazul unei tulburări mintale sau dacă persoana prezintă un comportament foarte agresiv și/ sau necooperant”, indiferent dacă acest lucru se întâmplă pe drum sau nu. Potrivit Blick, femeia de 43 de ani rămasă fără carnetul de șofer a contestat decizia Biroului Rutier de a-i reține permisul, însă, cel puțin pentru moment, Tribunalul Administrativ i-a respins solicitarea.

Femeia și-a petrecut seara din februarie 2022 într-un bar din Zug, nord-estul Elveției. Ea a băut alcool și a început să facă scandal. Proprietarii au chemat poliția. Cu toate acestea, serviciile de urgență nu au reușit să o calmeze.

Ofițerii au scris ulterior în raport că ea s-a comportat „refractar și isteric”. Femeia a fost transportată la Spitalul Cantonal Zug, unde alcoolemia a fost 1.57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cum între timp, ar fi sugerat că vrea să-și ia viața, a fost internată la un spital de psihiatrie.

Ulterior, ea s-a calmat și a putut pleca acasă. Dar fără permis de conducere! Polițiștii sesizaseră Biroul Rutier, care a decis că permisul trebuie retras fiindcă „incidentul a arătat îndoiala că ar putea conduce un vehicul”.

Ea a contestat decizia și acum luptă să anuleze retragerea permisului de conducere în fața instanței de contencios administrativ din Zug. În apărarea ei, a spus că nu voia să se urce la volan în acea seară. Și a declarat că nu este alcoolică.

Oficiul de circulație rutieră a transmis că, potrivit documentelor medicale, femeia este dependentă de sedative, tratament care poate afecta capacitatea de a conduce.

În final, Tribunalul Administrativ a decis că femeia nu-și primește permisul de conducere înapoi, deocamdată. Ci după ce trece un test de aptitudini de conducere care să arate că poate participa din nou traficul rutier. Instanța a susținut că, în anumite circumstanțe, un raport de la terapeuet ar putea fi suficient pentru a-și primi carnetul înapoi.

Foto cu caracter ilustrativ

Libertatea