Flori și plante rezistente la secetă

Flori și plante rezistente la secetă

Flori și plante rezistente la secetă. Acestea sunt cele mai rezistente pentru o vară extrem de fierbinte. Ele vor supraviețui în condiții de secetă, adăugând în același timp culoare și textură grădinii sau balconului tău. Dacă vrei ca vara ta să fie una înflorată, iată câteva flori și plante rezistente la secetă.

Flori și plante rezistente la secetă

Echinacea

Adesea autoînsămânțată, coniferele au nevoie de puțină întreținere. Aceste plante rezistă la secetă și se dezvoltă în aproape orice sol cu drenaj adecvat. În plus, coniferele atrag păsările și fluturii.

Nepeta

Perfectă pentru borduri, grădini și containere, această plantă tolerantă la secetă are flori aromate care atrag fluturi și albine.  

Nepeta înflorește de la începutul verii până la începutul toamnei, cu plante care au între 30 și 90 cm înălțime și lățime.

Agastache

O încântare a albinelor, agastache crește între 1,5 și 1,5 metri înălțime și are vârfuri de flori mov sau albe. Această plantă înaltă și tolerantă la secetă este o alegere bună pentru partea din spate a unei borduri. P

Lantana

Înflorirea abundentă face din lantana un accesoriu binevenit în orice grădină însorită. Ciorchini de flori viu colorate împodobesc această plantă, care crește între 90 și 180 cm înălțime și lățime. Cu un obicei de creștere sau de tragere, este o alegere bună pentru un recipient.

Salvia

O adevărată atracție, această plantă cu flori înaltă și tolerantă la secetă produce culoare pe tot parcursul sezonului în aproape orice peisaj. Coloanele sale viu colorate au o înălțime cuprinsă între 8 și 30 de centimetri. Aceste plante care înfloresc din vară până în toamnă sunt, de asemenea, superbe atunci când sunt limitate la containere.

Lavanda

Nu este de mirare că lavanda tolerează seceta, deoarece planta parfumată este originară din zona mediteraneană și din Orientul Mijlociu. Plantele butucănoase formează grădini atractive.

Salvie rusească

Cu tulpini de 2 până la 1,5 metri în nuanțe de albastru purpuriu, salvia rusească este un adevărat trubadur de grădină: tolerează frigul, seceta și solul sărac. Atâta timp cât o cultivi într-un loc însorit, nu te va dezamăgi.

Mac californian

Dacă grădina ta nu este cea mai fertilă, macul californian este ideal. Aceste plante rezistente la secetă cresc cel mai bine în plin soare, dar nu se supără deloc pe un sol sărac.

Artemisia

Artemisia de încredere este apreciată pentru frunzele sale frumoase, subțiri, de culoare gri spre argintiu, pe tulpini înalte, arcuite sau în movile joase, care variază între 30 și 150 cmînălțime și lățime. Aceste plante tolerante la secetă sunt rezistente și fără probleme.

Planta de lemn dulce

Frunzele pufoase și argintii ale plantei de lemn dulce cresc suficient de mult pentru a se târî, împletindu-se ușor printre plantele din jur. Această viță de vie rezistentă la secetă prosperă la umbră parțială până la soare deplin și se întinde până la 1,80 m.

Veronica

Această plantă este ușor de cultivat și se mândrește cu frumoase vârfuri albe, purpurii, roz sau albastre și are o perioadă lungă de înflorire. Aceste plante tolerante la secetă ajung la o înălțime de 1 până la 2 metri și se dezvoltă în sol bine drenat și în plin soare.

Coada șoricelului

Aceste flori ușor de îngrijit și de lungă durată își fac apariția odată ce bulbii de primăvară au trecut de apogeu. Indiferent de spațiul din grădină pe care vrei să-l umpli, coada șoricelului este un candidat de primă mână.

Portulaca

Aceste plante anuale ușor de îngrijit, tolerante la secetă, sunt o sursă sigură de culoare splendidă. Portulaca crește în ciorchini joși, înflorește într-un curcubeu de nuanțe și se dezvoltă în locurile calde și însorite, unde alte flori s-ar putea ofili. Dacă ești nou în grădinărit, trebuie să înveți diferența dintre plantele anuale și plante perene.

Gaillardia 

O plantă rezistentă, care înflorește toată vara și până toamna. Florile sale flamboaiante sunt de obicei marcate cu nuanțe strălucitoare de roșu și galben. Cele mai multe soiuri de flori de pătură oferă o rezistență excelentă și o înflorire neîntreruptă care atrage polenizatorii.

Penstemon

Înflorește în fiecare vară, producând mase de flori roșii stacojii strălucitoare pe care fluturii și colibri le vor iubi la fel de mult ca și tine. Este ușor de cultivat în orice loc însorit, iar această plantă rezistentă la secetă arată frumos și în buchete și aranjamente florale.

Sedum

Sute de soiuri de sedum sunt disponibile și aproape fiecare dintre ele este o plantă cu flori rezistentă, rezistentă la secetă. Cele mai multe soiuri sunt cultivate pentru flori, deși poți găsi unele care au un frunziș frumos pestriț. Indiferent de soiul pe care îl plantezi, frunzele cărnoase și suculente vor ajuta sedumul să rețină apa în orice perioadă de secetă.

Salvia leucantha

O frumusețe rezistentă, salvia leucantha este o specie de salvie care crește bine într-o serie de condiții, produce flori colorate și atrage colibri. În plus, este și destul de rezistentă la secetă. Oferă flori superbe de culoare roșu zmeură pe parcursul unui sezon lung: De la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei.

Sursa foto: 123rf.com

 Plante cu flori parfumate pentru grădină

Libertatea