Florin Cîțu a deschis anul școlar lângă primarul Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul „Colectiv”

Florin Cîțu a deschis anul școlar lângă primarul Piedone, condamnat în primă instanță în dosarul „Colectiv”

Premierul Florin Cîțu a ținut luni, 13 septembrie, un discurs în fața elevilor Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București, la ceremonia de deschidere a anului școlar 2021-2022, iar primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, era în stânga sa, după cum arată secvențele video postate pe pagina de YouTube a Guvernului României.

https://www.youtube.com/watch?v=23mQfiSZgLo

După ce premierul Florin Cîțu s-a afișat alături de Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță în dosarul Colectiv, președintele Asociației Colectiv a scris pe pagina sa de Facebook, conform hotnews.ro: „De 30 de ani votez PNL. L-am votat, împreună cu Alex (n.red. – băiatul său, decedat în urma incendiului din 30 octombrie 2015), pe Iohannis. A venit Colectiv și am crezut că da, Iohannis chiar se va lupta pentru o justiție independentă și dreaptă. Astăzi îl văd pe Cîțu, candidatul susținut de Iohannis, alături de Piedone și nepotul lui. O mare familie. Rușine PNL, rușine Cîțu!”.

Cristian Popescu Piedone a marcat momentul apropierii de premierul Cîțu scriind pe Facebook că „în administrația locală nu este loc de politică, dragii mei! Aici… este despre oameni! Și despre investiții! Iar Florin a făcut destulă școală, cât să știe exact ce înseamnă ȘCOALA ANULUI 2021!”, a notat g4media.ro.

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, a fost condamnat în decembrie 2019, în primă instanță, de către Tribunalul București, la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Curtea de Apel București a amânat pentru 22 septembrie decizia legată de posibila schimbare a încadrării faptelor de care sunt acuzați Cristian Popescu Piedone și alți inculpați în dosarul „Colectiv”. Din cauză că cei doi judecători din complet nu s-au înțeles dacă să schimbe sau nu faptele, instanța a propus ca un al treilea judecător să încline balanța. O eventuală schimbare a încadrării faptelor s-ar putea solda cu aplicarea unor pedepse mai ușoare în cazul condamnării inculpaților.

Libertatea