Florin Cîțu anunță că așteaptă demisiile de onoare ale miniștrilor USR PLUS, dacă partidul depune moțiunea de cenzură

Florin Cîțu anunță că așteaptă demisiile de onoare ale miniștrilor USR PLUS, dacă partidul depune moțiunea de cenzură

Premierul Florin Cîțu a subliniat joi, după ședința PNL în care a primit sprijin pentru a continua ca premier, că miniștrii USR-PLUS ar trebui să demisioneze dacă merg mai departe cu moțiunea de cenzură împotriva guvernului.

„Cred că în România mai avem onoare. Când ai ieșit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea care și-a dat jos propriul guvern, când depui moțiune împotriva propriului guvern, atunci aștept o demisie de onoare”, a spus Florin Cîțu la finalul ședinței PNL în care a obținut pentru a doua oară un vot de susținere la Palatul Victoria.

Întrebat ce va face dacă USR-PLUS va boicota și ședința de guvern de vineri, precum a făcut miercuri, Florin Cîțu a dat asigurări că „ședința de guvern merge mai departe”. Ședința are loc la ora 16.00, iar Cîțu este așteptat să aprobe programul controversat Anghel Saligny.

În timpul conferinței, Cîțu a subliniat că nu va demisiona, așa cum a cerut USR, și „nu-și va da jos propriul guvern”. El a îndemnat la rezolvarea conflictului cu USR-PLUS în „interiorul coaliției”.

Delegaţia PNL, din care vor face parte Ludovic Orban și Florin Cîțu, va participa la o ședință de coaliţie, vineri, de la ora 18.00, în care va fi discutată actuala criză guvernamentală.

Declarațiile lui Cîțu au avut loc la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a afirmat că formațiunea are numărul necesar de semnături pentru a depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dar a adăugat că speră că premierul „va da dovadă de înțelepciune” și va demisiona. Întrebat dacă premierul Cîţu va remania miniştrii USR PLUS, Moșteanu a replicat: „Eu cred că nu are curaj”.

Libertatea