Florin Cîțu: Când ataci din PNL Guvernul, seamănă cu ce face PSD. Replica lui Ludovic Orban

Florin Cîțu: Când ataci din PNL Guvernul, seamănă cu ce face PSD. Replica lui Ludovic Orban

Premierul Florin Cîțu a comparat astăzi cu acțiunile PSD atacurile la adresa sa și a Guvernului venite din partea unor membri ai PNL, în contextul campaniei electorale din interiorul partidului. „Astfel de politicieni, poate, nu mai au un viitor în România”, a spus Cîțu, prezent la conferinţa de alegeri din cadrul organizaţiei judeţene PNL Satu Mare, unde s-a aflat și Ludovic Orban, notează Agerpres. În replică, șeful PNL a spus că Executivul trebuie să asculte de forurile statutare ale partidului.

În
discursul său, Cîțu a vorbit despre unele ”lucruri care
nu ar trebui să se întâmple în PNL”.

”Când ataci membrii Guvernului, premierul, seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD. Când, cu câteva luni în urmă spui că o decizie a premierului este bună, că este în spiritul Constituţiei, iar peste câteva luni spui că nu mai este bună, pentru că trebuie evaluată, arată că astfel de politicieni, poate, nu mai au un viitor în România. Trebuie să fim transparenţi, trebuie să fim oneşti cu românii şi să le promitem ceea ce putem să facem, asta este guvernarea liberală”, a spus prim-ministrul.

Premierul
s-a referit și la recenta sa întrevedere de la Palatul Victoria cu
mai mulți primari din teritoriu.

„Sunt criticat că vin şi mă vizitează primarii noştri la Guvern. Care este problema? Da, foarte bine, să vină, am invitat şi primari de la PSD”, a spus Cîțu, adăugând că sunt mai mulți primari PNL care vin la Guvern pentru că ”au fost uitaţi, au fost lăsaţi, administraţiile conduse de primari liberali au fost lăsate de izbelişte în ultimii ani, nu au primit niciun fel de finanţare”.

Ludovic Orban: Guvernul trebuie să asculte de forurile statutare ale PNL

Prezent și el la conferința de la Satu Mare, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că Guvernul este ”emanația PNL” și nu invers.

”Guvernul este emanaţia Partidului Naţional Liberal şi nu Partidul Naţional Liberal este emanaţia Guvernului. Guvernul trebuie să asculte de forurile statutare ale PNL şi nu Guvernul este acela care trebuie să dea dispoziţii PNL şi forurilor statutare ale PNL, asta e logica”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, liderul liberal a susținut din nou că, din punctul lui de vedere, „cel care e ales preşedintele partidului trebuie să fie premierul PNL”.

Ludovic Orban și Florin Cîțu candidează pentru funcția de președinte al PNL la congresul din 25 septembrie.

Libertatea