Florin Cîțu: „Noi nu plecăm, nu ne predăm, nu lăsăm România pe mâna acestor hrăpăreți”

Florin Cîțu: „Noi nu plecăm, nu ne predăm, nu lăsăm România pe mâna acestor hrăpăreți”

Premierul Florin Cîţu a declarat, marți, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, că indiferent de votul moțiunii de cenzură care a decis demiterea guvernului, PNL va continua lupta și nu se va preda, informează Agerpres.

Florin Cîțu i-a numit „hrăpăreți” pe cei care au votat pentru demiterea cabinetului său, precizând că în acest moment toate opțiunile sunt posibile.

„Noi nu plecăm, nu ne predăm, nu lăsăm România pe mâna acestor hrăpăreți care vor să distrugă stabilitatea din România”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a afirmat că PNL nu va mai negocia cu USR PLUS formarea unei majorități, pentru că a votat alături de PSD și AUR moțiunea de cenzură în urma căreia a fost demis guvernul.

„Este o decizie a Biroului Executiv a PNL de a nu mai avea discuții în ceea ce privește guvernarea cu partidul care votează alături de PSD și AUR”, a menționat Florin Cîțu.

Întrebat cu cine va încerca PNL să facă o majoritate, Florin Cîţu a replicat: „Cu cei care nu sunt mai socialişti ca socialiştii şi mai extremişti ca extremiştii”.

Florin Cîțu a precizat că, în acest moment, toate opțiunile „sunt pe masă” și că PNL va negocia formarea unei majorități în interesul partidului și al românilor.

„În acest moment, toate opţiunile sunt pe masă, toate scenariile sunt pe masă. PNL va negocia pe proiecte cu toată lumea. PNL va lua cea mai bună decizie în interesul partidului și al românilor”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a afirmat că nu agreează varianta unui guvern tehnocrat sau a unuia de uniune naţională.

„Am văzut cum a fost guvernul tehnocrat în 2016, guvernul 0. România nu mai are nevoie de o astfel de experienţă”, a declarat Florin Cîțu.

Guvernul Florin Cîțu a fost demis, marți, prin moțiune de cenzură, cu 281 de voturi „pentru”, un record de voturi pentru demiterea unui guvern.

În urma votului din parlament, președintele Klaus Iohannis a afirmat că ne aflăm într-o situație de criză și a anunțat că va convoca partidele la discuții săptămâna viitoare.

FOTO: Hepta

Libertatea