Florin Roman îi atacă pe liberali după ce a rămas fără funcție la Camera Deputaților: „Fără misei, bodei și gigei în PNL! Fără turcane!”

Florin Roman îi atacă pe liberali după ce a rămas fără funcție la Camera Deputaților: „Fără misei, bodei și gigei în PNL! Fără turcane!”

Florin Roman, fostul ministru al cercetării remaniat după ce nu a putut proba unele studii trecute în CV, a transmis un mesaj critic pe Facebook la adresa mai multor colegi din PNL după ce a rămas fără funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

„Tot eu! Fără misei, bodei si gigei in PNL! Fără turcane! M-am întors!”, a scris Florin Roman pe Facebook, cu trimitere la Lucian Bode, Gigel Știrbu și Raluca Turcan.

foto captură Facebook: Florin Roman

Camera Deputaţilor și-a ales joi noua componenţă a Biroului Permanent, din care fac parte vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii, iar Florin Roman a pierdut funcția de vicepreședinte pe care o deținuse în precedenta sesiune parlamentară.

Birourile Permanente (BP) ale celor două Camere din Parlament au suferit modificări în deschiderea noii sesiuni care a debutat joi, 1 septembrie. Mai mulți liberali cu greutate printre care și Florin Roman au fost înlocuiți. Astfel, la BP al Camerei Deputaților, liderii PNL l-au înlocuit pe Florin Roman, care era vicepreședinte, și l-au votat pe deputatul de Maramureș Florin Alexe.

Modificările au avut loc și la Senat, acolo unde liberalii l-au eliberat din funcția de secretar general pe Tiberiu Horațiu Gorun, considerat drept un om de încredere al fostului președinte PNL Florin Cîțu și l-au pus în loc pe Mario Oprea.

Florin Roman a demisionat la mijlocul lunii decembrie din funcția de ministru al cercetării și digitalizării pentru că lupta „cu o forță disproporționată” și a precizat că nu are nimic de reproșat jurnaliștilor Libertatea care au făcut dezvăluirile în urma cărora a renunțat la funcție.

Cele trei dezvăluiri ale ziarului

În primul episod, ministrul Florin Roman a spus că nu-și găsește cartea publicată la Editura Academiei, apoi a recunoscut că n-a scris-o. Apoi a declarat că, de fapt, cartea e un articol, dar nici pe acesta nu l-a găsit. În a doua investigație, Libertatea a demonstrat că 10 pagini din 10 verificate din masteratul ministrului cercetării sunt plagiate la literă din lucrarea unui profesor din Timișoara.

În cea de-a treia, la cererea ziarului, una dintre cele mai importante universități din țară, Babeș-Bolyai din Cluj, pe care o avea în CV, nu-l recunoaște ca student și absolvent de licență.

Libertatea