Florin Roman îi răspunde Ralucăi Turcan: Nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor

Florin Roman îi răspunde Ralucăi Turcan: Nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor

Ministrul interimar al muncii, Raluca Turcan, a anunţat, într-un mesaj transmis conducerii PNL, că nu mai sunt bani de pensii și de alocaţii, iar vicepreşedintele liberal Florin Roman susţine că se face rectificarea şi banii se completează cu suma necesară, informează News.ro.

”Nu există niciun fel de problemă în plata pensiilor şi alocaţiilor. La fiecare sfârşit de an, este o procedură uzuală, atunci când se constată că sunt mai puţini bani pentru acest capitol, se face rectificarea şi banii se completează cu suma necesară pentru acest lucru. Vreau să infirm categoric orice posibilitate de neplată a pensiilor şi alocaţiilor. Banii respectivi există”, a spus Florin Roman, la emisiunea Talk News de la Profit TV.

Potrivit acestuia, ministrul Raluca Turcan se plângea şi luna trecută că nu ar fi bani pentru pensii şi pentru alocaţii şi controlul de la Corpul de Control i-a arătat că are acolo suma de 300 de milioane necesară pentru efectuarea plăţilor. Roman a mai spus că premierul Florin Cîţu a trimis corpul de control la Ministerul Muncii.

Florin Roman nu crede că trimiterea corpului de control ar fi o răzbunare a premierului. „Nu, a fost un semnal al ministrului Muncii şi premierul a dispus de urgenţă verificarea celor sesizate de doamna ministru. Concluzia este că există banii necesari pentru plasa pensiilor şi a alocaţiilor”.

Liderul liberal susţine că atacul Ralucăi Turcan vine pe fondul faptului că aceasta nu a mai primit conducerea niciunui minister în cabinetul Ciucă. „Probabil pentru că nu a primit încrederea colegilor domniei sale. Niciunul nu suntem puşi în funcţii pe viaţă (..) În momentul când vii într-o funcţie publică, te gândeşti la un moment dat că trebuie şi să pleci din acea funcţie”, a spus el.

Într-un mesaj transmis luni conducerii PNL, ministrul interimar al muncii, Raluca Turcan, l-a atacat pe liderul partidului, Florin Cîțu, cât şi pe cei din echipa de negocieri cu PSD.

„Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău şi-ți spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, a transmis Raluca Turcan.

Florin Roman a mai spus că PNL este într-un parteneriat foarte puternic cu preşedintele României, şi la bine şi la greu. „PNL îi datorează foarte mult preşedintelui Iohannis”, a spus Roman.

Libertatea