Focuri de armă, trase la granița României pentru reținerea a doi traficanți de țigări

Focuri de armă, trase la granița României pentru reținerea a doi traficanți de țigări

Două persoane au fost reținute joi după ce polițiștii de frontieră din Maramureș au descoperit că transportau peste 29.000 de pachete de țigări de contrabandă. Pentru că șoferii nu au oprit la semnalele oamenilor legii, aceștia au tras mai multe focuri de armă, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

„Primul caz a fost înregistrat, în jurul orei 19.15, când politistii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, pe o strada din municipiul Sighetu Marmației, a unui autoturism înmatriculat în România. 

Șoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în mare viteză, motiv pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase patru focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport”, transmite Poliția de Frontieră.

În urma evenimentului, un tânăr de 25 de ani a fost reținut, iar în interiorul autoturismului au fost găsite 24.464 de pachete de țigări de provenineță Duty-Free.

„Al doilea caz a fost a fost înregistrat, câteva ore mai târziu, în jurul orei 21.00, când poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu, au identificat în trafic un alt autoturism, de data aceasta pe raza localității Nănești.  Şi în acest caz, șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, motiv pentru care s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, conform prevederilor legale”, relatează Poliția de Frontieră.

Un tânăr de 23 de ani a fost reținut în acest caz. El avea în autoturism 3.865 pachete țigări, de aceeași proveniență, în valoare de peste 45.200 lei. 

Focuri de armă, trase la granița României pentru reținerea a doi traficanți de țigări
Foto: Poliția de Frontieră

Libertatea