Fotbalist de la Feyenoord, amenințat cu moartea după transferul la rivala Ajax

Fotbalist de la Feyenoord, amenințat cu moartea după transferul la rivala Ajax

Internaționalul olandez Steven Berghuis a fost amenințat cu moartea după ce și-a anunțat transferul de la Feyenoord Rotterdam la rivala Ajax Amsterdam, informează News.ro, care citează publicația belgiană Le Soir.

Pe un cont de Twitter al ultrașilor a fost postată o fotografie în care apar câțiva suporteri cu un banner pe care sunt trecute trei nume: Polletje, Peter R și Berghuis.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Een doek gemaakt voor Steven Berghuis door Feyenoord-supporters. <a href=”https://t.co/3BPAkn5VI9″>pic.twitter.com/3BPAkn5VI9</a></p>&mdash; Voetbal Ultras (@VoetbalUltras) <a href=”https://twitter.com/VoetbalUltras/status/1416814464993746947?ref_src=twsrc%5Etfw”>July 18, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Primele două nume sunt ale unor fani ai echipei Ajax, care au fost împușcați în ultimele luni, iar în dreptul fiecăruia apare câte un pătrat bifat. În dreptul lui Berghuis, pătratul este nebifat.

Trimitere la un celebru jurnalist împușcat recent în cap

”Peter R” este celebrul jurnalist olandez Peter R de Vries, specializat în anchete cu privire la cazuri penale. El a fost împușcat pe 6 iulie pe o stradă din Amsterdam, după ce participase la o emisiune TV, și a murit pe 15 iulie din cauza rănilor.

Sursa FOTO: Profimedia

De Vries era un cunoscut suporter al echipei Ajax.

Martin van de Pol, un suporter poreclit Polletje, a fost omorât pe 4 martie cu focuri de armă, tot pe stradă, după ce acesta și-a luat fiica de la școală.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Feyenoord neemt nadrukkelijk afstand van de zeer kwetsende en bedreigende uitlatingen, zoals het walgelijke spandoek gericht aan Steven Berghuis dat op sociale media rondgaat, en roept op hiermee te stoppen.</p>&mdash; Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) <a href=”https://twitter.com/Feyenoord/status/1416859455673806852?ref_src=twsrc%5Etfw”>July 18, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Clubul Feyenoord a ținut să anunțe că se delimitează ”categoric” de ”mesajele extrem de ofensatoare și amenințătoare”, inclusiv de ”bannerul dezgustător” îndreptat împotriva lui Steven Berghuis. ”Toate acestea trebuie să se oprească”, a transmis clubul.

Sura FOTO: Profimedia

Berghuis
(29 de ani) are 28 de selecții la echipa națională a Olandei. El a
evoluat din 2016 la Feyenoord, mai întâi sub formă de împrumut,
după care a fost transferat definitiv. Fotbalistul a mai evoluat
pentru Twente, VVV Venlo şi AZ Alkmaar, ia acum a semnat un contract
pe patru ani cu Ajax.

Libertatea