FOTO. Rusia a pierdut o „comoară” de 700 de milioane de euro. Se spunea că îi aparține lui Vladimir Putin

FOTO. Rusia a pierdut o „comoară” de 700 de milioane de euro. Se spunea că îi aparține lui Vladimir Putin

Autoritățile italiene au sechestrat oficial iahtul de lux „Șeherezada” în portul Toscana. În valoare de 700 de milioane de euro, despre navă s-a scris că i-ar aparține președintelui Rusiei Vladimir Putin, scrie site-ul polonez Onet.

Lungă de 140 de metri, arborând pavilionul Insulelor Cayman, barca stă de câteva luni în portul din orașul Carrara, unde a fost efectuată pentru lucrări de întreținere și modernizare. Trebuia să fie gata la mijlocul lunii iunie.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

După ce un grup de jurnalişti asociaţi cu disidentul rus încarcerat Alexei Navalnîi a relatat în presă că iahtul îi aparţine lui Putin, o anchetă a fost efectuată de o unitate specială a Gărzii Financiare Italiene, a informat cotidianul Il Messaggero.

Ziarul a explicat că în cursul anchetei s-a constatat că proprietarul iahtului avea „legături financiare semnificative” cu reprezentanți ai guvernului rus și cu persoane supuse sancțiunilor UE.

Ministerul de Finanțe italian, care a anunțat emiterea decretului de confiscare, nu a dezvăluit proprietarul iahtului. Potrivit anchetatorilor, este probabil fostul președinte al companiei petroliere Rosneft, oligarhul Eduard Chudainatov.

Libertatea