George Simion: Parlamentari PNL au încercat să ne mituiască înainte de moţiunea de cenzură

George Simion: Parlamentari PNL au încercat să ne mituiască înainte de moţiunea de cenzură

Copreşedintele AUR, George Simion, a declarat luni, 4 octombrie, că parlamentari ai PNL au încercat să-i mituiască pe reprezentanţii AUR pentru a nu participa la moţiunea de cenzură de marți, împotriva Guvernului Cîţu, şi a anunţat că AUR va face plângere la DNA pentru corupţie. Ulterior, a postat o înregistrare audio prin care a susținut că demonstrează cele spuse.

„Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi”, a spus George Simion, luni la prânz, la Parlament, potrivit Agerpres.

„Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii”, a adăugat el.

Înregistrare în care un deputat PNL este acuzat că negocia absența unui membru AUR la moțiune

Ulterior, luni seară, Simion a publicat pe contul său de YouTube o înregistrare audio în care susține că deputatul PNL, Cosmin Șandru, încerca să-l convingă pe deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica, să lipsească de la votul moțiunii. 

https://youtu.be/SWpJCt2p2ug

Șandru a negat însă că a negociat și a oferit funcții. Deputatul PNL a spus la Antena 3 că s-a întâlnit cu deputatul AUR săptămâna trecută, dar a precizat că „am avut doar o discuție să vedem poziția lor, dar nimic în a-l încerca să îl conving”.

Două moțiuni anti-Cîțu. Va fi votată cea a PSD

PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe 28 septembrie, după ce soarta moțiunii USR-PLUS și AUR a devenit neclară, în urma deciziei CCR.

Mai exact, Curtea Constituțională a admis, în urma sesizării Executivului, că există un conflict constituțional între Guvern și Parlament, dar și în acest caz, moţiunea USR-PLUS-AUR trebuie să își urmeze traseul în Parlament. Astfel, în Legislativ vor fi două moțiuni anti-Cîțu.

Intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor”, moțiunea de cenzură a PSD va fi votată în plenul reunit al Parlamentului pe 5 octombrie, la ora 12.00. Pe lângă social-democrați, pentru moțiunea de cenzură și-au anunțat susținerea parlamentarii USR-PLUS și AUR.

Libertatea