„God save the king!” Momentul în care regele Charles al III-a a fost proclamat noul monarh al Marii Britanii

„God save the king!” Momentul în care regele Charles al III-a a fost proclamat noul monarh al Marii Britanii

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă de către Consiliul de Accedere, eveniment televizat pentru prima dată în istorie. După semnarea proclamației, cei prezenţi au strigat: „Dumnezeu să-l apere pe Rege!”, transmite Daily Mail.

Consiliul de Accedere, din care fac parte sute de personalităţi relevante din punct de vedere politic, social şi religios, s-a reunit sâmbătă, la ora 12.00, ora României, la Palatul St. James din Londra pentru a-l proclama oficial pe Charles al III-lea drept noul monarh britanic.

După semnarea proclamației, lordul președinte Penny Mordaunt, care prezidează evenimentul, a enumerat următorii pași, care includ citirea documentului la Londra, Edinburgh, Cardiff și Belfast și începerea salvelor de tun în Hyde Park și în Turnul Londrei de îndată ce Regele este proclamat.

În cea de-a doua parte a ceremoniei, regele Charles al III-lea susţinut un discurs în care i-a adus un omagiu mamei sale, iar apoi a citit şi semnat documentul.

„Domnia ei a fost inegalabilă în ceea ce privește durata, dăruirea și devotamentul. Chiar dacă suntem îndurerați, aducem mulțumiri pentru această viață extrem de credincioasă”, a spus noul rege.

Libertatea