Grenadă ascunsă de ruși în pianul unei fetițe de 10 ani, într-o casă din Bucha. „Apogeul cinismului! În mod miraculos, n-a explodat”

Grenadă ascunsă de ruși în pianul unei fetițe de 10 ani, într-o casă din Bucha. „Apogeul cinismului! În mod miraculos, n-a explodat”

În Bucha, orașul situat la 60 de kilometri de capitala Kiev, eliberat de trupele ruse, oamenii care au revenit acasă găsesc „capcane mortale”. Cazul Tatianei Monko, care a descoperit o grenadă ascunsă pianul fiicei sale de 10 ani, a fost făcut public pe canalul de Telegram al lui Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, informează publicația Observatorul.

Tatiana Monko a povestit că, la întoarcerea acasă, a găsit o „capcană mortală” în locuința distrusă de bombardamentul trupelor ruse de ocupație: o grenadă model VOG-25P era ascunsă în pianul fiicei ei de 10 ani.

„Rușii au ajuns la apogeul cinismului. Au plasat grenada sub ciocanele unui pian aparținând fiicei ei de zece ani a femeii. Datorită vigilenței mamei, nimeni nu a fost rănit, iar geniștii chemați la fața locului au dezamorsat explozibilul”, explică Anton Gerașcenko.

După retragerea trupelor ruse din orașul din nord-vestul Kievului, au fost găsite zeci de cadavre ale civililor pe străzi, despre care localnicii au spus că au fost uciși fără să-i fi provocat pe militarii Moscovei.

412 dintre cele 1.187 de cadavre de civili găsite în regiunea Kiev sunt la Bucha, a anunțat Liudmila Denisova, Comisar pentru Drepturile Omului.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Libertatea