Hotelul din Venus al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la licitație. Care e prețul de pornire

Hotelul din Venus al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la licitație. Care e prețul de pornire

Administratorul judiciar al societăţii InterAgro SA, controlată de patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a anunțat vânzarea hotelului Inter, de cinci stele, din stațiunea Venus, la licitaţie publică, informează portalul Replica. Licitația va avea loc pe 22 septembrie, la București, iar preţul de pornire este de 8.047.238 euro, fără TVA.

Anul trecut, societatea InterAgro a avut datorii de 1.329.484.125 lei, echivalentul a 200 de milioane de euro.

Lichidatorul vinde hotelul Inter, din Venus, de cinci etaje, împreună cu terenul în suprafață de 4.583 mp şi bunurile mobile aferente.

În caz de neadjudecare, se va mai organiza o licitaţie pe 29 septembrie, în aceleaşi condiţii.

În iulie, omul de afaceri Ioan Niculae,, 67 de ani, a aflat că rămâne în spatele gratiilor, după ce Tribunalul Constanţa a admis contestația DNA la decizia Judecătoriei Mangalia și a respins definitiv cererea privind eliberarea condiţionată.

Ioan Niculae (foto Hepta)

Niculae, care execută la Penitenciarul Poarta Albă o condamnare de cinci ani primită în dosarul Interagro, poate face o nouă cerere de eliberare la sfârşitul lunii octombrie.

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae, preşedinte Interagro la data faptelor) a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Libertatea