Hoții au furat cablurile de la telescaunul din Straja. Polițiștii au deschis un dosar penal și îi caută pe făptași

Hoții au furat cablurile de la telescaunul din Straja. Polițiștii au deschis un dosar penal și îi caută pe făptași

Camera de control a celui mai înalt telescaun din stațiunea Straja situată la o altitudine de 1.800 de metri a fost vandalizată de nişte hoţi, iar hoții au furat mai multe cabluri din cupru, pagubele fiind de mii de euro, scrie ziarul local ReplicaHD.

Poliţiştii din judeţul Hunedoara au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi distrugere, după ce persoane necunoscute au furat cabluri electrice de la un telescaun nefuncţional de pe Vârful Straja.

„În data de 16.11.2021, Poliţia Municipiului Lupeni am fost sesizată  despre faptul că, în data de 12.11.2021, persoane necunoscute au pătruns în pupitrul de comandă al telescaunului (nefuncţional) aflat în Vârful Straja, de unde au sustras mai multe bunuri. În urma sesizării, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a constatat faptul că persoane necunoscute au pătruns în pupitrul de comanda al telescaunului T3, aflat în Vârful Straja, de unde au sustras mai multe bunuri”, transmit reprezentanții IPJ Hunedoara printr-un comunicat de presă.

Instalația era nefuncțională de anul trecut, când un stâlp s-a defectat din cauza intemperiilor, scrie ziarul local ReplicaHD.

În urma investigațiilor efectuate a rezultat faptul că hoții au pătruns prin efracție în camera de forță a aceluiași telescaun, de unde au sustras componente și cabluri electrice, aspecte care nu au fost sesizate poliţiştilor la acea dată. Până acum hoții nu au fost prinși.

Libertatea