Ianis Hagi, despre Gică Hagi: Tatăl meu este dicţionarul meu

Ianis Hagi, despre Gică Hagi: Tatăl meu este dicţionarul meu

Jucător la Glasgow Rangers, Ianis Hagi a declarat într-un interviu publicat de The Guardian că tatăl său, Gheorghe Hagi, este un adevărat model pentru el şi crede că naţionala României va ajunge „în curând” la Campionatul Mondial sau la Campionatul European, scrie news.ro.

„Să fac sportul la care el a fost atât de bun înseamnă că pot să-l întreb orice atunci când am îndoieli, este dicţionarul meu. El ştie tot şi a fost pe acest drum, aşa că este minunat că îl am să mă călăuzească”, a afirmat Ianis Hagi.

Sunt binecuvântat să port numele Hagi şi să am un tată ca el. Sigur că este un avantaj, dar important este să încerci şi să te concentrezi la ceea ce faci.

Ianis Hagi, în The Guardian:

Internaționalul în vârstă de 22 de ani a precizat că are încredere în generaţia care vine în fotbalul românesc.

„Suntem în proces de construcţie a echipei naţionale şi sperăm să reuşim să creăm o echipă perfectă pentru a concura la cel mai înalt nivel. Am arătat la tineret că avem calitate şi acum trebuie să încercăm să obţinem succes la nivel de seniori”, a spus Ianis Hagi.

„Sunt sigur că în curând vom fi la Cupa Mondială şi la Euro”, a mai declarat fiul lui Gică Hagi.

Ianis, încă trei ani de contract cu Glasgow

Mijlocaşul a sosit la Glasgow Rangers în ianuarie 2020, de la formaţia belgiană KRC Genk, mai întâi sub formă de împrumut pe şase luni, înainte ca scoţienii să-l transfere definitiv.

Ianis Hagi este legat prin contract de campioana Scoţiei până în 2024.

Pe 18 mai, Ianis Hagi a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al anului la Glasgow Rangers.

Libertatea