IFA 2022: NEXTBASE & VODAFONE IoT ANUNȚĂ UN PARTENERIAT PENTRU VEHICULE MAI SIGURE, MAI INTELIGENTE ȘI CONECTATE ÎN MOD SECURIZAT

IFA 2022: NEXTBASE & VODAFONE IoT ANUNȚĂ UN PARTENERIAT PENTRU VEHICULE MAI SIGURE, MAI INTELIGENTE ȘI CONECTATE ÎN MOD SECURIZAT

Nextbase iQ este prima cameră de bord care aduce o platformă aftermarket pentru mașini conectate. Toate acestea, cu ajutorul soluției Vodafone Automotive IoT. În România, camera de bord va fi disponibilă din trimestrul II, 2023.

Bucuresti – 2 septembrie 2022 – Nextbase, liderul european în tehnologia camerelor de bord și Vodafone, liderul global Internet of Things (IoT), anunță astăzi un parteneriat exclusiv care introduce conectivitatea IoT în sectorul camerelor de bord pentru vechicule mai sigure, mai inteligente și conectate ȋn mod securizat. Ca parte a acordului, dispozitivul Nextbase iQ va dispune de SIM-ul Vodafone IoT, permițând accesul la rețeaua 4G a Vodafone în Marea Britanie și Europa, inclusiv ȋn Romȃnia, urmând a fi disponibil ȋn a doua parte a anului viitor.

Nextbase iQ – camera de bord de ultimă generație expusă pentru prima dată în Europa la IFA 2022 de la Berlin – oferă toate beneficiile pe care consumatorii le așteaptă de la tehnologia inteligentă de top.

Parteneriatul înseamnă, printre altele, acces la funcții precum Detectarea Radarului, Parcarea Smart Sense și SOS de urgență în toată Europa. Acestea îmbunătățesc siguranța vehiculelor, indiferent de vechime și model, aducându-le la un nou nivel de conectivitate și inovație.

Conexiunea IoT, oferită de Vodafone, permite Nextbase iQ să aibă acces la mai mulți operatori de rețele mobile, evitând astfel punctele provocatoare cum ar fi cea a semnalului sau lipsa lui. În plus, Vodafone IoT Solution este concepută pentru a asigura cea mai înaltă securitate posibilă prin arhitectura de rețea dedicată, nefiind partajată cu publicul larg.

„Nu am putea să realizăm potențialul produsului și nici să oferim consumatorilor o experiență tehnologică de ultimă oră fără securitatea și fiabilitatea pe care le oferă platforma Vodafone IoT. Intenția Nextbase iQ este de a oferi tuturor șoferilor securitatea și  siguranța vehiculelor de ultimă generație. Cu Nextbase iQ, am creat o soluție hardware de lungă durată, conectată, care poate oferi tuturor șoferilor un nivel de inovație care nu era posibil anterior. Performanța hardware-ului ne va permite, în viitor, să continuăm să îmbunătățim oferta de produse, cu noi servicii și funcții bazate pe inteligență artificială, cum ar fi ADAS, DMS, comunicații V2V”.” spune Richard Browning, Chief Sales & Marketing Officer (CSMO) la Nextbase

„Obiectivul Vodafone este să lucreze cu parteneri precum Nextbase pentru a se asigura că conectivitatea este în centrul inovației, făcând noi produse mai bune, mai sigure și mai    ecologice. Această tehnologie nu numai că oferă liniște clienților, cu monitorizarea în timp real a vehiculelor la doar un clic distanță, dar îmbunătățește și siguranța rutieră. Conectivitatea este forța motrice din spatele unor mari salturi în materie de siguranță, performanță și securitate.” spune Nick Gliddon, Business Director la Vodafone UK

Caracteristici Nextbase iQ:

Sistem video IR 4K, tri-cam – Imagini complete, foarte clareVideo live in timp real * – conectare și vizualizare videoclipuri din mașină
Detectare radar – detectarea prezenței, direcției, distanței altor participanți la traficRoadwatch AI – tehnologie brevetată care oferă monitorizare în timp real a vitezei și ale traiectoriilor altor vehicule pentru a anticipa și a înregistra incidente atât în interiorul vehiculului, cât și în afara acestuiaEmergency SOS (ESOS) – alertează automat serviciile de urgență cu locația și alte detalii critice în urma unui accident gravCombatere în timp real cu semnal de localizare GPS ultra-precis încorporat și video sincronizat în timp realSmart Sense Parking – tehnologia activată AI care surprinde momentele critice înainte și după orice incident în parcareDriver Aware (DMS)** – dispune de un sistem inteligent de monitorizare a șoferului pentru a combate somnolența și/sau  distragerea atențieiVehicle Aware (ADAS)** – un sistem avansat de asistență pentru șofer, care monitorizează drumul și mașinile din față, avertizând șoferii despre un eventual pericol

Nextbase iQ utilizează chipsetul Ambarella compatibil AI care permite sistemului să se actualizeze permanent și de la distanță prin Nextbase Cloud.

*Nu este disponibil în Germania, în conformitate cu reglementările locale și acoperirea rețelei

** Vor fi disponibile după lansare pentru toate modelele iQ

Disponibilitate

Nextbase iQ oferă un nivel superior de siguranță și asistență pentru șoferi și tehnologie de securitate a vehiculului – inclusiv funcționalitatea fără egal a camerei de bord – care nu este disponibilă în marea majoritate a vehiculelor din Europa. Noul Nextbase iQ, cu o gamă largă de opțiuni de abonament Vodafone IoT, va fi disponibil în trimestrul II, 2023 la retailerii dumneavoastră de încredere din toată Europa, inclusiv in România. Prețurile vor fi disponibile la începutul anului 2023.                                            

Pentru mai multe informații despre Nextbase iQ, vizitați www.Nextbase.com, http://nextbase.eu/iq/

Despre Vodafon

Vodafone UK este o companie de comunicații tehnologice care conectează oameni, companii și dispozitive pentru a ajuta clienții noștri să beneficieze de inovația digitală. Serviciile noastre acoperă conexiuni mobile, de linie fixă, bandă largă la domiciliu și la birou și Internet of Things (IoT).

Pentru mai multe informații despre Vodafone UK, accesați: www.vodafone.co.uk.

Despre Nextbase

Pionier în tehnologia camerelor de bord, Nextbase este lider global în această categorie,    câștigând 20% cotă de piață în America de Nord în doar doi ani de la lansare, bucurându-se în același timp de 55% cotă de piață în Europa și 80% cotă de piață în Marea Britanie. Inventat și perfecționat de ingineri tehnici de aviație cu experiență în cerințele riguroase de testare și certificare ale acelei industrii, Nextbase este dedicată transcenderii categoriei camerelor de bord, aducând un nou nivel de tehnologie a vehiculelor camerelor de bord de înaltă calitate. Nextbase este disponibil în 18 țări și în peste 15.000 de locații de vânzare cu amănuntul din întreaga lume. 

Pentru a afla mai multe, vizitați www.nextbase.com și Instagram la @Nextbase. 

Contact: 

Dana Holingher

HDH BRAND MANAGEMENT 

dana@hdh.ro

Libertatea